Γνωρίζετε την Petros Tzamaloukas Squash Academy;

Η Petros Tzamaloukas Squash Academy ξεκίνησε την λειτουργία της τα προηγούμενα χρόνια με έδρα τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών αλλά και στο Vari Sports Club ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί στην Μύκονο στις υπέροχες εγκαταστάσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου Κιβωτός στον Ορνό. Επίσης προπονητικά clinic από τον Πέτρο διεξάγονται συχνά σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος της είναι η δημιουργία των επόμενων πρωταθλητών και κυρίως η προπόνηση και εξέλιξη των club players ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου. Αυτό επιτυγχάνεται έπειτα από personal προπόνηση με έναν πρωταθλητή Ελλάδας και μεταφέροντας τις εμπειρίες που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμενος στα μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού εναντίον των καλύτερων παικτών του κόσμου και προπονούμενος από μεγάλους ξένους προπονητές. Στόχος μου και επίσης δεύτερο αντικείμενο της ακαδημίας είναι η διοργάνωση μεγάλων events σε όλη την χώρα όπως και επισκέψεις για squash clinics στα clubs ανά την Ελλάδα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας. Πρόσφατα επισκέφτηκε την ακαδημία και δίδαξε ο διάσημος Hisham Ashour από την Αίγηπτο Νο 14 στον κόσμο, παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική του ομάδα και αδελφός και προπονητής του Ramy Ashour No 1 στον κόσμο.

Στα ιδιαίτερα μαθήματα υπάρχει η ιδιαίτερη προσωπική μου επίβλεψη με αποτέλεσμα την γρήγορη και άμεση καλυτέρευση της τεχνικής του κάθε ενός ξεχωριστά με έναν ακόμη στόχο την καλύτερη πορεία και νίκη του παίκτη στα εκάστοτε τουρνουά ενώ υπάρχουν επίσης και group των 3-5 ατόμων το κάθε ένα όπως και αγωνιστικές ομάδες (αναλόγως του επιπέδου) και με στόχο την ανάπτυξη μιας καλύτερης τεχνικής και ομαδικού πνεύματος μεταξύ των παικτών, την αγωνιστική άνοδο και την κατάληψη της καλύτερης θέσης στα τουρνουά για τους προχωρημένους, και την εκμάθηση, προπόνηση και διασκεδαστική γυμναστική μέσα από ένα παιχνίδι όπως το σκουός για τους αρχάριους και εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν το σκουός.

Ένα σημαντικό κομμάτι της ακαδημίας μου είναι η Junior Squash Academy για παιδιά ηλικίας 7-17 ετών. Μόνο μέσα από την σωστή εκμάθηση από τον κατάλληλο άνθρωπο και την κατάλληλη προπόνηση μέσα σε ένα περιβάλλον ασφαλές για τα παιδιά θα δημιουργηθούν οι βάσεις για την μετέπειτα αγωνιστική του εξέλιξη και με στόχο να είναι οι επόμενοι Πρωταθλητές Ελλάδας. Το σκουός άλλωστε είναι ακόμα ένα ”μικρό” άθλημα στην χώρα μας με αποτέλεσμα τον μικρότερο ανταγωνισμό και την ευκολότερη αναρρίχηση ενός νεαρού παίκτη στα κορυφαία στρώματα και την Εθνική ομάδα.
1148289_591620754213642_757055906_nΗ πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους ανεξαρτήτως club που ανήκουν και προπονούνται και για άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών και επιπέδων. Πλέον όπως καταλαβαίνετε, όσων αφορά τα ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και τα group sessions, ότι πλέον μπαίνουμε και σε αγωνιστικά μονοπάτια όπου στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αγωνιστική παρουσία και αποτέλεσμα στα εκάστοτε τουρνουά.

 
Σας περιμένω για να μπούμε μαζί σε άλλη διάσταση προπόνησης, γυμναστικής και διασκέδασης! Οι προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών (Ζάππειο) και στο γυμναστήριο Vari Sports Club στην περιοχή Βλάχικα της Βάρης.

 
Πέτρος Τζαμαλούκας
Πρωταθλητής Ελλάδας 2003 και Νο 105 στον κόσμο
κάτοχος European Squash Federation Level 2 coaching diploma

You may also like