Γνωρίζετε τι είναι το “Κοινωνικό Φροντιστήριο” ;

Chemistry Teacher with Students in ClassΕίναι δεδομένο ότι η εκπαίδευση των παιδιών πρέπει να γίνεται σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο. όταν δεν είναι επαρκής στο σχολείο, οι γονείς καλούνται στο να συμπληρώσουν τα κενά στέλνοντάς τα στο φροντιστήριο . Τι γίνεται όμως όταν η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει μία τέτοια “πολυτέλεια”;

Στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων, ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Διάβασμα».
Θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα από εθελοντές καθηγητές, καθώς και υποτροφίες δωρεάν φοίτησης από τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών του Αλίμου.

Ανάμεσά τους η Βαλιάνα Κοσμά,αδιόριστη εκπαιδευτικός, η οποία συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα και μας εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν να βοηθήσει τους μαθητές…
“Ο εθελοντισμός βοηθάει στη σωτηρία της ψυχής μας. Για το λόγο αυτό, όλο & περισσότεροι βοηθούμε στο κοινωνικό φροντιστήριο. Η εμπειρία της τάξης είναι υπέροχη, ειδικά για εμάς τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Σκοπός είναι να κάνουμε τους μαθητές μας ολοκληρωμένους ανθρώπους και να πάρουμε λίγη από τη θετική τους ενέργεια ώστε να μάθουμε να χαμογελάμε.”

Πηγή: εδώ

You may also like