Γυμναζόμαστε… για (ακόμα) καλύτερο σεξ!

 

Νομίζετε πως δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, αλλά η αλήθεια είναι πως η γυμναστική μπορεί να κάνει το σεξ ακόμα πιο απολαυστικό. Αυτό συμβαίνει γιατί με τη γυμναστική αυξάνεται η αντοχή μας κι έτσι η… διασκέδαση στο κρεβάτι είναι εγγυημένη! Μάλιστα, υπάρχουν πέντε ασκήσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική μας ζωή!

01 Ξαπλώνουμε ανάσκελα με τα χέρια ίσια και πάνω από το κεφάλι. Σφίγγουμε τους κοιλιακούς μας και σηκώνουμε το δεξί μας πόδι ενώ ταυτόχρονα φέρνουμε τα χέρια μας σε θέση ώστε να αγγίζουν (σχεδόν) το πέλμα. Ξαπλώνουμε πίσω κι επαναλαμβάνουμε για την αριστερή πλευρά. Η άσκηση αυτή είναι ιδανική για να ενδυναμωθούν όλες οι ομάδες κοιλιακών μυών.

02 Ξαπλώνουμε μπρούμυτα με τα χέρια τεντωμένα μπροστά. Σηκώνουμε ταυτόχρονα στον αέρα χέρια και πόδια όσο πιο ψηλά μπορούμε. Παράλληλα προσπαθούμε να σφίγγουμε τους γλουτούς μας. Μένουμε σε αυτήν τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα, επανερχόμαστε στην αρχική θέση κι επαναλαμβάνουμε. Αυτή η άσκηση ενδυναμώνει το κάτω μέρος της πλάτης και τους γλουτιαίους.

03 Ξαπλώνουμε ανάσκελα στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα και τις παλάμες στα πλαϊνά του κεφαλιού μας με τα δάχτυλα να “κοιτούν” προς τα πόδια. Ανεβάζουμε τους γοφούς λυγίζοντας τη μέση και σφίγγοντας τους γλουτούς, τους κοιλιακούς κι όλους τους μύες των ποδιών. Βάζουμε λίγη δύναμη στα χέρια ώστε να “τεντωθεί” το σώμα, αναπνέουμε βαθιά και σταδιακά επανερχόμαστε στην αρχική θέση. Η “γέφυρα” είναι μία εξαιρετική άσκηση για την πλάτη και τους γλουτιαίους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ευλυγισία μας.

04 Ξαπλώνουμε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα, τα πέλματα στο έδαφος και κρατάμε μία medicine ball στο στήθος. Σηκώνουμε το σώμα με τους μύες του κορμού μέχρι αυτός να δημιουργήσει μία γωνία 45° με το έδαφος. Φέρνουμε τη μπάλα στη μία μας πλευρά ώστε να στραφεί το σώμα μας όσο γίνεται και (ει δυνατόν) η μπάλα να ακουμπήσει στο έδαφος. Επαναλαμβάνουμε για την άλλη πλευρά. Αν δεν υπάρχει η μπάλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βαρύ βιβλίο ή ένα γεμάτο σακίδιο πλάτης για την άσκηση. Η άσκηση αυτή ενδείκνυται για την ενίσχυση κορμού και μέσης κι είναι πολύ΄καλή για την ευλυγισία μας.

05 Ξαπλώνουμε στο πάτωμα ανάσκελα και σφίγγουμε τους κοιλιακούς μας. Τα χέρια και τα πόδια πρέπει να είναι τεντωμένα, ακόμη και τα δάχτυλα. Σηκώνουμε αργά τους ώμους και τα πόδια από το έδαφος ενώ κρατάμε σταθερή την πλάτη. Στόχος είναι να βρούμε το σημείο όπου μπορούμε να κρατήσουμε ψηλά χέρια και πόδια με την πλάτη σταθερή. Σε αυτό θα βοηθήσουν οι μύες της λεκάνης. Η άσκηση αυτή ενδυναμώνει κορμό, ραχιαίους και κοιλιακούς μύες.

Από εκεί κι ύστερα…; Καλά να περάσετε! ;)

You may also like