Γυμναστείτε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία!

cyclingΈνα από τα καλά του να ζεις στην Ελλάδα είναι ο υπέροχος ηλιόλουστος καιρός της. Από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο μπορούμε να απολαμβάνουμε τις βόλτες μας στην εξοχή και γιατί όχι να την επιλέξουμε ως το δικό μας δωρεάν γυμναστήριο. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου αν δε μπορείτε να διαθέσετε χρήματα για συνδρομή στο γυμναστήριο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γυμναστεί κανείς, και μάλιστα με φόντο ένα πράσινο τοπίο ή την καταγάλανη θάλασσα και φυσικά χωρίς να ξοδέψει απολύτως τίποτα.

-Θα μπορούσατε για παράδειγμα, να κάνετε ποδήλατο. Μία ώρα την ημέρα αρκεί για να αποκτήσετε καλλίγραμμο κορμί σε λίγους μόνο μήνες, αφού γυμνάζει όλο το σώμα, ενώ παράλληλα ο καθαρός αέρας απομακρύνει δυσάρεστες σκέψεις και ανεβάζει τη διάθεση στα ύψη. Επιπλέον, είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι από την παιδική μας ηλικία και είναι πανεύκολο να το ξαναθυμηθούμε!

-Αν σας αρέσει η προπόνηση στη φύση διαλέξτε τη διαδρομή που σας αρέσει και περπατήστε την καθημερινά, με παρέα ή χωρίς. Σε πολλά κεντρικά σημεία πόλεων έχουν στηθεί δημοτικά δωρεάν υπαίθρια γυμναστήρια, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως πρόσθετη γυμναστική στον καθημερινό σας περίπατο ή τρέξιμο. Οι συγκεκριμένοι χώροι είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε νέες γνωριμίες με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς.

-Αν δεν είστε και τόσο φαν της υπαίθριας γυμναστικής έχετε εναλλακτικές και στο σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδια βαράκια, ένα λάστιχο, ή τα σκαλιά της πολυκατοικίας σας σαν όργανα γυμναστικής και να συμβουλευτείτε βιβλία με ασκήσεις ή σελίδες στο διαδίκτυο που προσφέρουν online training.

yoga pilatesΠαραδεχτείτε το! Όλες έχουμε δει τις μαμάδες μας να κάνουν γυμναστική μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας τα παλιά πρωινάδικα, αναπόσπαστο μέρος των οποίων, αποτελούσε και η γυμναστική, την οποία με περισσή μαεστρία προσπαθούσαν να αποδώσουν οι ίδιες χρησιμοποιώντας καρέκλες, μπουκαλάκια με νερό και ό, τι άλλο έβρισκαν στις κουζίνες τους!

-Αν σας αρέσουν οι πιο εναλλακτικές μορφές άσκησης στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμα και προγράμματα  yoga, pilates και aerobics. Πλέον, είναι πολύ εύκολο να βρείτε διαδραστικά προγράμματα άσκησης μέσω διαδικτύου, σε όποιο επίπεδο εκγύμνασης κι αν βρίσκεστε.

Και καλή σας επιτυχία!

You may also like