Γυμναστική & Διασκέδαση με Fitball, από τον Μάνο Βροντζάκη

Καλημέρα και Καλή μας εβδομάδα.
Καλοκαίρι και σας προτρέπω να βγείτε όλοι έξω και να γυμνάσετε όλα τα μέρη του σώματος με την αγαπημένη σας fitball στο αγαπημένο σας χρώμα. Η fitball είναι ένας πιο λειτουργικός τρόπος να γυμναστεί κανείς πετυχαίνοντας έτσι πιο φυσικά αποτελέσματα στο σώμα του. Με τη fitball μπορούμε να γυμνάσουμε κυρίως πόδια, γλουτούς, κοιλιά αλλά και ραχιαίους.
Για δοκιμάστε το μαζί μου και… πιστεύω θα το διασκεδάσετε πιο πολύ απ´οσο φαντάζεστε.

ΑΣΚΗΣΗ 1η: ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
Στηρίζουμε την μέση μας στην fitball, τοποθετούμε τα πόδια μας παράλληλα πιο μπροστά απο το σώμα μας, χέρια στη μέση και εκτελούμε 15 καθίσματα 90 μοιρών. Το επαναλαμβάνουμε για ακόμα δύο σετ. Συνολικά 3
1

ΑΣΚΗΣΗ 2η: ΑΡΣΕΙΣ ΛΕΚΑΝΗΣ
Ξαπλώνουμε ανάσκελα έχοντας φτέρνες πάνω στη fitball ,και τα χέρια σταθερά να στηρίζονται στο έδαφος. Σηκώνουμε λεκάνη πατώντας τις φτέρνες μας στη μπάλα και βάζοντας δύναμη στους γλουτούς μας.

2α

ΑΣΚΗΣΗ 3η: ΣΤΗΡΙΞΗ(κοιλιακοί)
Στηρίζουμε τους αγκώνες μας πάνω στη fitball και τα πόδια μας στο έδαφος. Παραμένουμε σταθεροί για 20″-30″ σφίγγοντας συνεχώς την κοιλιά μας προκειμένου να δουλευτούν οι κοιλιακοί μας.

3α

ΑΣΚΗΣΗ 4η: ΡΑΧΙΑΙΟΙ
Ξαπλώνουμε μπρούμυτα πάνω στη μπάλα ακουμπώντας κυρίως την κοιλιά μας, ενώ τα χέρια μας ακουμπάνε στο έδαφος. Προσπαθούμε να ανασηκώσουμε τα πόδια μας ψηλά δουλεύοντας και δυναμώνοντας έτσι την ραχιαία χώρα μας.

4α

 

5α

You may also like