Γυναίκες που ξεχωρίζουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο

Τέσσερις λιγότερες, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009, είναι οι γυναίκες που μπαίνουν στη Βουλή, με βάση τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα και την κατανομή των εδρών σε όλη τη χώρα. Έτσι, από 51 βουλευτίνες της περασμένης Βουλής, το ωραίο φύλο θα εκπροσωπείται στην επόμενη από 47 γυναίκες.
Κάποιες από τις εκπροσώπους μας, ξεχωρίζουν για το στυλ τους, την ομορφιά τους ή την πολύ καλή φυσική τους κατάσταση. Είναι νέες, όμορφες, δραστήριες και δυναμικές, καθώς δεν έχουν να ζηλέψουν από τους συναδέλφους τους…

Κάποιες από αυτές δεν εκλέγονται για πρώτη φορά και κάποιες άλλες εισέρχονται στο ελληνικό κοινοβούλιο φέτος. Βέβαια, οι ίδιες θέλουν να… πετάξουν από επάνω τους, τις ταμπέλες ομορφιάς με τις οποίες τις χαρακτηρίζουν και να θέλουν να τις προσέχουν για τις απόψεις τους και τις πράξεις τους στο Κοινοβούλιο, όμως η εικόνα τους τις κάνει να είναι αξιοπρόσεκτες.

Όπως και να έχει πάντως, οι εμφανίσεις τους στην… κοινοβουλευτική πασαρέλα δεν θα περάσουν απαρατήρητες…
Έλενα Ράπτη, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία

 

 

 

 

 

Όλγα Κεφαλογιάννη, Περιφέρεια Αττικής – Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

 

 

 
Άννα Καραμανλή, Περιφέρεια Αττικής – Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

 

 

 

 

 

Έλενα Κουντουρά, Περιφέρεια Αττικής – Α’ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

 

 

 

 

 

 

Νάντια Γιαννακοπούλου, Περιφέρεια Πελοποννήσου – Μεσσηνία με το ΠΑΣΟΚ

 

 

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί  πως οι περισσότερες νέες βουλευτίνες και συγκεκριμένα 15 προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τα άλλα κόμματα, οι 12 είναι από τη Νέα Δημοκρατία, οι 7 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι 5 από τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ από 4 γυναίκες εξέλεξε το ΚΚΕ και από 3 το ΠΑΣΟΚ. Μία γυναίκα, επίσης, εξέλεξε η Χρυσή Αυγή.

Πηγή:protothema.gr

You may also like