Δέκα αξέχαστες ατάκες διάσημων κλασσικών ταινιών

1. I’ll go home, and I’ll think of some way to get him back! After all, tomorrow is another day!1. “” –Gone With The Wind (1939)

Ίσως από τις διάσημες ατάκες στον παγκόσμιο κινηματογράφο…Όταν ο Rhett Butler εγκαταλείπει την Scarlett O’Hara, με τη φράση ‘Frankly, my dear, I don’t give a damn’ αναφερόμενος στο μέλλον της O’Hara μετά το τέλος της σχέσης τους, εκείνη με δάκρυα στα μάτια τον θέλει πίσω και ελπίζει στο αύριο.

 

 

 

 

2. “Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship.”- Casablanca(1942)

Οι τελευταίες λέξεις της ταινίας συμπεριλήφθηκαν την τελευταία στιγμή, εμπνευσμένες από τον παραγωγό Hal B. Wallis ενώ ο Humphrey Bogart τις ερμήνευσε αφού η ταινία είχε ολοκληρωθεί.

 

 

 

3. “Oh, no! It wasn’t the airplanes. It was Beauty killed the Beast.” – King Kong (1993)

Η φράση ακούγεται κατά τη διάρκεια της πιο δημοφιλούς σκηνής της ταινίας, στην οποία ο King Kong πυροβολείται από μαχητικά αεροπλάνα στην κορυφή του Empire State Building, κρατώντας στα χέρια του την Fay Wray .

 

 

 

 

 

4. “You see, this is my life. It always will be! There’s nothing else, just us, and the cameras, and those wonderful people out there in the dark. All right, Mr. De Mille, I’m ready for my close-up.”Sunset Boulevard (1950)

Η Norma Desmond στη συγκεκριμένη σκηνή κατεβαίνει μια μεγάλη σκάλα, ενώ γνωρίζει ότι η ζωή της βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Ποζάρει στα υποτιθέμενα φώτα των φωτογράφων που βρίσκονται εκεί και λίγο αργότερα συλλαμβάνεται.

 

 

 

 

5. “Well, nobody’s perfect.” –Some Like It Hot (1959)

Στην τελευταία σκηνή της ταινίας, η ‘Daphne’ βγάζει την περούκα και αποκαλύπτει ότι είναι άντρας. Η ατάκα παραλίγο να μην συμπεριληφθεί ποτέ στην ταινία.

 

 

 

 

 

6. “Love means never having to say you’re sorry.”Love Story (1970)

Ο Oliver αποχαιρετά τον πατέρα του, χρησιμοποιώντας τη φράση που είπε η γυναίκα του κατά τη διάρκεια ενός καβγά τους. Η φράση της συγκινητικής σκηνής, συμπεριλήφθηκε στις αφίσες της ταινίας.

 

 

 

7. “Let’s go? Don’t you wanna see the rest of the movie?”
“I don’t have to see it, Dottie. I lived it.”Pee Wee’s Big Adventure (1985)

O εκκεντρικός Pee-Wee ταξιδεύει στην Αμερική για την αναζήτηση του αγαπημένου του ποδηλάτου που έχει κλαπεί, αντιμετωπίζοντας στην πορεία του περίεργους χαρακτήρες ανθρώπων, στην ταινία του Tim Burton.

 

 

8. “Roads? Where we’re going, we don’t need roads.”Back To The Future (1985)

Η φράση ακούγεται στην τελευταία σκηνή της διάσημης τριλογίας, όπου ο Marty McFly και ο Doc Brown, ξεκινούν τα περιπετειώδη ταξίδια τους.

 

 

 

 

9. “You look good wearing my future.” – Some Kind Of Wonderful (1987)
Η Watts καταφέρνει να κάνει τον Keith να την ερωτευτεί, ο οποίος της κάνει ένα σημαδιακό, για το μέλλον τους-δώρο.

 

 

 

 

10.I do wish we could chat longer, but I’m having an old friend for dinner.” – The Silence Of The Lambs (1991)

Η Clarice Starling του FBI και ο μανιακός δολοφόνος Hannibal συναντιούνται για τελευταία φορά, πριν ο Hannibal βγει στην κοινωνία για να σκοτώσει.

 

 

 

Πηγές: www.flavorwire.com
www.imdb.com

You may also like