Δέκα χρόνια ψίθυροι, μουσικές, παραμύθια

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα, διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις και στην Αθήνα.

Στον όμορφο κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο (Ερμού 134-136, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) θα πραγματοποιηθούν βραδιές Αφήγησης γεμάτες μύθους και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους με γενικό τίτλο “Δρόμο παίρνω , δρόμο αφήνω” (10 Ιουνίου, 8, 15 και 22 Ιουλίου).

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 21:00, η βραδιά είναι αφιερωμένη στον έρωτα και οι ιστορίες θα ακολουθήσουν “Τα μονοπάτια του Έρωτα”.

Λόγια, φωνές, ψίθυροι, μουσικές και τραγούδια, όλα για χάρη του. Πώς γεννήθηκε αυτός ο μικρός θεός και πώς έγινε οδηγός του νου και της καρδιάς μας; Ποιους δρόμους παίρνει και ποιους αφήνει; ποιους συναντά και ποιους λησμονά; Ποιος είναι εκείνος ο άνεμος που φέρνει δυο ψυχές τη μια δίπλα στην άλλη; Ποιο είναι το μυστικό που κρατά τη φλόγα του έρωτα αναμμένη; Παραμύθια των λαών, με ήρωες -οδοιπόρους στα δύσκολα μα και περιπόθητα μονοπάτια του.

Σας προσκαλούμε όλους να τους ακολουθήσετε νοερά σ’ αυτή την πορεία στο φιλόξενο χώρο του κήπου του ΣΕΑ, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό και να αφεθείτε στο γλυκόπικρο μα και μαγικό ταξίδι του έρωτα, των παραμυθιών και της μουσικής.

Αφήγηση: Σύλβια Βενιζελέα, Μαρία Βραχιονίδου, Γιώργος Ευγενικός, Ναυσικά Καψαλά, Ιωάννα Παρασκελίδη, Βασιλική Ψαρρά

Μουσική: Λουκία Κωνσταντάτου (κανονάκι), Ιωάννα Παρασκελίδη

Παραγωγή-Οργάνωση: δημιουργική ομάδα «ΜΥΘΟΣ», Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι) και 6 ευρώ (ενήλικες), αποκλειστικά για την οικονομική ενίσχυση προς το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών (στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί)

Ημερομηνίες και τίτλοι επόμενων προγραμματισμένων παραστάσεων :

• Κυριακή 08-07 : «Το ταξίδι του Περσέα»
• Κυριακή 15- 07 : «Οι δρόμοι της σοφίας»
• Κυριακή 22 -07: «Ο δρόμος που πήρε το μετάξι»

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like