Δίας στον Λέοντα: You only live once!, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

111f15537248682beb967ef8a9a66406Ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού, ο υπέροχος, αισιόδοξος, γενναιόδωρος Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και των ευκαιριών, περνάει στο ζώδιο του μεγαλόπρεπου, μεγαλόκαρδου και μεγαλόθυμου Λέοντα που μοιάζει να βρυχάται ακόμη πιο δυνατά φέτος το καλοκαίρι, και η γοητεία του απλώνεται σαν μια υπέρλαμπρη αχτίδα: ευνοεί όσους έχουν εκτός από τον Ήλιο, τον ωροσκόπο  και  προσωπικούς τους πλανήτες στο Λιοντάρι, όλα τα ζώδια της Φωτιάς και δευτερευόντως του Αέρα. Ο Δίας νιώθει σαν στο σπίτι του στο Λέοντα, εφόσον παραδοσιακά, είναι ο κυρίαρχος πλανήτης ενός άλλου πύρινου ζωδίου, του Τοξότη. Θα μείνει μέχρι τις 11 Αυγούστου του 2015. Τελευταία φορά που ήταν στο πύρινο αυτό ζώδιο, ήταν στις αρχές Αυγούστου του 2002 μέχρι και το τέλος Αυγούστου του 2003. Θυμάστε τί συνέβη τότε στη ζωή σας; Τί χαρτιά σας έπεσαν στην τράπουλα της ζωής,  ποιες ήταν οι επιλογές εκείνης της διετίας-και το κυριότερο: πού σας πήγαν;

Ο Δίας θα σας ξαναδώσει πάλι την ευκαιρία να  ανανεωθείτε και κυρίως να προχωρήσετε μπροστά. Ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που έχετε φανταστεί μπορεί να σας περιμένει, μια άλλη πραγματικότητα που ενώ τώρα μοιάζει με οπτική απάτη (trompe loeuil) αναπολώντας τη ζωή σας 6 μήνες ή ένα χρόνο μετά, θα απορήσετε που δεν είχε συμβεί νωρίτερα. Η ευκολία με την οποία συμβαίνουν οι αλλαγές που κυλούν σαν καθαρό νερό πηγής είναι αυτή ακριβώς η χείρα βοηθείας του Ευεργέτη Δία: σε βάζει στη Ροή, σε σκουντάει απαλά, χαμογελώντας σου και σου ψιθυρίζει: «Προχώρα,  μπορείς

Αν φέτος οι περισσότεροι νιώσατε “κολλημένοι” στα ίδια και τα ίδια, αν οι καταστάσεις της ζωής σας δεν άλλαξαν, αν ο Δίας στον Καρκίνο δεν σας ωφέλησε όσο περιμένατε ή αν οι όποιες μικρές αλλαγές προέκυψαν με πολύ κόπο και πόνο, αν οι σχέσεις σας απογοήτευσαν και οι συνεργασίες αποδείχτηκαν ασύμφορες, το πρώτο 6μηνο του 2014, ειδικά για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, και όσους φλέρταραν επικίνδυνα με τον Κρόνο στον Σκορπιό (Σκορπιοί & Ταύροι κυρίως), η περίοδος αυτή,-ευτυχώς- φτάνει στο τέλος της. Θα χαμογελάσουμε, θα ελπίσουμε, θα επιβραβευτούμε, θα χαρούμε!

Χαρά. Όρεξη για Ζωή. Απόλαυση. Δοτικότητα. Φλερτ. Έρωτας.Παιχνίδι. Δημιουργικότητα. Ταξίδια. Τύχη. Επιτυχίες. Παιδιά. Να μερικά από τα «τυχερά» του Δία στον Λέοντα, που μας κλείνει το μάτι από σήμερα, και για έναν χρόνο φωτίζοντας το δρόμο για θετικές εξελίξεις και αλλαγές.

3bf2fa91ab49ea7bc6bbd592a35d5818Ο Δίας παραδοσιακά συμβολίζει τις ευκαιρίες που μπορεί να έρθουν χωρίς να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Ανοίγει πόρτες και παράθυρα σ’ ένα μέλλον λίγο πιο εύκολο και λίγο πιο πρόσφορο, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα. Η τελευταία είναι σε έλλειψη όλη αυτή την προηγούμενη περίοδο και καθώς είναι το οξυγόνο της ανθρώπινης φύσης, οι ανάσες που θα πάρουμε θα είναι αναζωογονητικές και θεραπευτικές, ειδικά για τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα.

Η σκληρή πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε, ειδικά στη χώρα μας, τα οικονομικά πρόβλήματα, η μιζέρια, οι ατελέσφορες σχέσεις, η αγωνία για το αύριο, η κατάθλιψη, οι καθημερινές «εκπτώσεις» που κάνουμε στις συνεργασίες, στη δουλειά, στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας, με το Δία στο Λέοντα αμβλύνονται. Αφηνόμαστε να πιστέψουμε πως ναι, όλα θα είναι και θα γίνουν καλύτερα και πιο εύκολα· το μέλλον διαφαίνεται λίγο πιο φωτεινό. Θα είναι αλήθεια για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες πλανήτες στον Λέοντα και γενικά έντονο το στοιχείο της Φωτιάς ειδικά στις μοίρες 12ο -23ο. Τα ζώδια του Αέρα θα είναι επίσης ωφελημένα σε σχέσεις, συνεργασίες και ανάπτυξη σχεδίων.

Προσοχή όμως! ο Δίας δίνει μεν τις ευκαιρίες, αλλά εμείς πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε, να τις αρπάξουμε και να είμαστε ανοιχτοί στο Σύμπαν στο σωστό timing, χωρίς επιφύλαξη ή δυσπιστία γιατί κάθε ευκαιρία φέρνει και μια αλλαγή που σε άλλη φάση ζωής μπορεί να μην την πραγματοποιούσαμε. Κάθε άλλαγή ξεκινάει μ’ ένα άλμα πίστηςκαι χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά για ν’ αποφέρει καρπούς.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που είπε ο Λέων (26/7/1875) Ισπανός ποιητής Antonio Machado:«Caminante, no hay camino, se hace camino al andar».

Διαβάτη, δρόμος δεν υπάρχει-τον δρόμο τον φτιάχνεις περπατώντας.

 Την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρχει αναλυτικό άρθρο με τις επιρροές του Δία σε κάθε ζώδιο!

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like