Δημιουργοί χωρίς χέρια

Η φετινή συλλογή καρτών της ΖΩΣΠ

Η φετινή συλλογή καρτών της ΖΩΣΠ

Πριν μερικές ημέρες βρήκα στο γραμματοκιβώτιο ένα φάκελο με έξι πανέμορφες χριστουγεννιάτικες κάρτες, αλλά και τρεις μικρότερες, από αυτές που συνοδεύουν τα δωράκια μας. Αποστολέας είναι η ΖΩΣΠ, που σημαίνει Ζωγραφική με το Στόμα και το Πόδι. Πρόκειται για μία ομάδα ζωγράφων με αναπηρία, οι οποίοι είναι μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα και το πόδι. Οι φωτισμένοι αυτοί καλλιτέχνες αψηφούν την αναπηρία που υφίστανται
είτε εκ γενετής είτε εξαιτίας κάποιου ατυχήματος ή αρρώστιας και βλέπουν αισιόδοξα και δημιουργικά τη ζωή, ζωγραφίζοντας, κυρίως με την ψυχή τους και κατόπιν κρατώντας το πινέλο με το στόμα και τα πόδια.

Η θεματολογία των καρτών-οι οποίες πραγματικά μου έλυσαν τα χέρια καθώς ετοιμαζόμουν να βγω στην αγορά για να αγοράσω ευχετήριες κάρτες για τις γιορτές-με ενθουσίασε. Η μία από αυτές απεικονίζει το θαύμα της Γέννησης, η δεύτερη την ατμόσφαιρα γιορτής, η τρίτη τα Χριστούγεννα, χιονισμένα. Από τις αγαπημένες μου, ωστόσο, είναι η κάρτα με την Παναγία πάνω στο γαϊδουράκι, στο δρόμο για τη Βηθλεέμ. Η φετινή συλλογή καρτών της ΖΩΣΠ συμπληρώνεται από μια ζωγραφιά της Βηθλεέμ και τον Αϊ Βασίλη φορτωμένο με τον γεμάτο με δώρα σάκο του.

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, μέλος της ΖΩΣΠ επί τω έργω.

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, μέλος της ΖΩΣΠ επί τω έργω.*

Τις μέρες αυτές, παρά την κρίση που έχει πλήξει όλους μας, είναι σημαντικό, αν και στο μέτρο που μπορούμε, να επιδείξουμε αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες διαθέτουν τα έργα τους ωθούμενοι από ένα ιδιαίτερο «ελατήριο»: την αξιοπρέπεια. Στόχος τους είναι, αφενός, να μπορέσουν να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και να μην επιβαρύνουν τους οικείους τους και το κοινωνικό σύνολο. Αφετέρου, θέλουν να ζουν μια δημιουργική ζωή. Αν, λοιπόν, σκοπεύετε κι εσείς να αγοράσετε χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σας συνιστώ να ρίξετε μια ματιά στη φετινή συλλογή τους. Πιστεύω ότι θα σας κερδίσει. Εκτός από τις κάρτες, τα μέλη της ΖΩΣΠ διαθέτουν χαρτί περιτυλίγματος, αφίσες, επιστολόχαρτα και παζλ για ενήλικους και παιδιά.

Info
Για να παραγγείλετε τις κάρτες, το ημερολόγιο του 2014 και τα άλλα προϊόντα των δημιουργών χωρίς χέρια επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210-6452947 και 210-6420022 ή στείλτε fax στο 210-6457898 και θα λάβετε την παραγγελία σας ταχυδρομικά.

*Φωτο 2: Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε με σοβαρή αναπηρία στα χέρια και τα πόδια αλλά άρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα από μικρός. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.

You may also like