Διακόσμηση με φθινοπωρινό αέρα και χωρίς κόστος!

Τα κίτρινα φύλλα που πέφτουν έχουν μία γοητεία που αν αποφασίσεις να την δεις ρομαντικά και με την ποιητική χρειά που της αξίζει, είναι μία τέλεια εποχή για έμπνευση. Σκεφτείτε ότι χάρη το φθινόπωρο έρχεται η περίοδος των εορτών που ακόμα και αν δεν σας αρέσουν έχουν την τάση να σας παρασύρουν και να σας κάνουν να χαμογελάσετε. Μου αρέσει που στο εξωτερικό έχουν την παράδοση του Halloween και σκαλίζουν μεγάλες κολοκύθες, εμείς έχουμε τις απόκριες τον Φλεβάρη, και τώρα τις κολοκύθες, καιρός να τις αξιοποιήσουμε.

 

 
Δεν χρειαζόμαστε ξένες γιορτές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ξένες ιδέες. Κάθε φθινόπωρο για παράδειγμα μου αρέσει να μαζεύω και να φτιάχνω ένα μπουκέτο από κίτρινα φύλλα. Είναι πανέμορφο και δεν χαλάει, αντιθέτως, διατηρείται για πολύ πολύ καιρό. Επίσης μου αρέσει παρά πολύ να μαζεύω ξερά κλαδιά χωρίς φύλλα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχήσω ότι θα χαλάσουν και την περίοδο των Χριστουγέννων, τα τοποθετώ σε βάζα και τα γεμίζω με στολίδια… μαγεία!
Η διακοσμήτρια Layla Palmer ντύνει τα ράφια της με διάφορα είδη φύλλων και κολοκύθες. Η τολμηρή πορτοκαλί απόχρωση είναι εκείνη που κάνει τα ράφια να ξεχωρίζουν και να έτσι ώστε καμία άλλη διακόσμηση να είναι απαραίτητη. Η Layla μάλιστα θεώρει ότι τα φύλλα πρέπει να τοποθετούνται μέσα σε ένα πλαίσιο για μεγαλύτερη επίδραση.

 

 

Η Camilla Fabbriπροτείνει να καλύψετε βάσεις κεριών με διάφορα διακοσμητικά όπως φτερά, πράσινα μήλα ,ξύλινα βελανίδια, κόκκους καφέ ή ό,τι άλλο σας έχετε στο μυαλό. Ανάψτε τα κεριά του σπιτιού, ώστε το φώς τους -την ώρα του σούρουπου- σε συνδυασμό με το άρωμα που αναδύουν, φτιάχνουν μία ονειρεμένη ατμόσφαιρα. Με την πτώση της θερμοκρασίας έρχονται πιο δροσερές καιρικές συνθήκες και μικρότερες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι το φως της ημέρας γίνεται αμέσως ένα “σπάνιο αγαθό” μέχρι την άνοιξη. Μην ξεχνάτε ότι βοηθά και στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος μετά από μια κουραστική μέρα.
Ακόμα κι αν το ντεκόρ τύπου “συγκομιδής” συνήθως συνδέεται με ένα πιο αγροτικό σύστημα σχεδιασμού, μπορεί να φέρει την κομψότητα στο σπίτι. Η Beth Hunter εμφανίζει μία κομψή ιδέα με λεύκες κολοκύθες σε διάφορα ύψη για οπτικό ενδιαφέρον. Μπορείτε λοιπόν με ένα σπρέι-ζωγραφικής να φτιάξετε κολοκύθες σε μεταλλικά χρώματα φέρνοντας ένα φυσικό στοιχείο και προσθέτοντας παράλληλα λάμψη.

 

Για να προσθέσετε μια όμορφη πινελιά φθινόπωρου στην κουζίνα, η Liz Regalado προτείνει την τοποθέτηση μιας πιατέλας γεμάτης από βελανίδια αντί για κέικ. Τα βελανίδια μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα κεντρικό κομμάτι – σε ένα τραπέζι- ή ως το βασικό κομμάτι πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ένας ακόμα όμορφος τρόπος είναι να τοποθετήσετε ξύλα κανέλας μέσα σε διάφανα βάζα ή μαζί με αποξηραμένα φρούτα… Κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Για μια “βουτιά” στο χρώμα, δημιουργήστε ένα μπουκέτο από ζωντανό φύλλωμα και φωτεινά πράσινα μήλα ή αχλάδια .Το σιτάρι έχει την τάση να προσελκύει το μάτι επάνω κυρίως λόγω ύψους ενώ, το βάζο που το περιέχει μπορεί να πλαισιώνεται από μικρές κολοκύθες ή αλλά φρούτα εποχής.

 

 

Decoration Tips:

• Εάν τα έπιπλά σας είναι παρόμοια σε στυλ, μοτίβο, να ξέρετε ότι το χρώμα ,το φινίρισμα, ή τα κομμάτια μπορεί να είναι εναλλάξιμα. Μπορείτε να προσθέσετε την αίσθηση του φθινόπωρου σε ένα δωμάτιο με μια άνετη εναλλαγή καλύπτοντας μια πολυθρόνα στο σαλόνι με μία δερμάτινη επένδυση ή ένα ριχτάρι σε γήινα χρώματα.
• Χρησιμοποιήστε το χακί ως ένα ουδέτερο χρώμα φόντου. Κόκκινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις λειτουργούν πολύ οργανικά απέναντι σε αυτό το δημοφιλές χρώμα.

• Αντί για αναδιάταξη στα έπιπλα σας, σκεφτείτε ένα νέο χαλί για το πάτωμα. Θα είναι μαλακό και άνετο και θα κάνει ακόμα πιο συναρπαστικές τις μαξιλάρες που απλώνετε κάτω
.
• Με την τοποθέτηση ρεσώ και κεριών στο σπίτι σας σίγουρα νιώθετε πιο όμορφα και όσοι είναι μαζί σας πιο άνετα και χαλαρά. Ανάψτε τα όταν πέφτει το σκοτάδι.

• Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφθονία από τον φωτισμό που χρειάζεστε στο σαλόνι, όπως μια λάμπα προβολής για να μπορείτε να διαβάσετε.

You may also like