Δυνατά μπράτσα σε λίγα λεπτά

Τρεις απλούστατες ασκήσεις για γραμμωμένα χέρια.

Σίγουρα δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αξία των δυνατών και γραμμωμένων χεριών. Πέραν του ότι είναι χρήσιμα όταν πρέπει… να κουβαλήσουμε, τα γυμνασμένα μπράτσα μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά, καθώς έτσι νιώθουμε πως είμαστε ανίκητοι! Και μια που όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τα μανίκια… κονταίνουν, θέλουμε να τα παρουσιάσουμε όμορφα και δυνατά. Μία σειρά τριών ασκήσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μόλις δύο λεπτά μπορεί να μας βοηθήσει. Αν υπάρχουν και διαθέσιμα βαράκια, θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για να διατηρήσουμε σταθερή τη θέση των χεριών στις ασκήσεις.

  01 Στεκόμαστε όρθιοι με την πλάτη ίσια και τα πόδια σε ελαφρά έκταση μεταξύ τους. Υψώνουμε τα χέρια στο ύψος των ώμων και τα κρατάμε τεντωμένα. Με μικρές και γρήγορες (οπωσδήποτε ΟΧΙ σπασμωδικές) κινήσεις, τα ανεβάζουμε και τα κατεβάζουμε, ακριβώς όπως κάνουν τα πουλιά με τα φτερά τους.

02 Στην ίδια θέση με την προηγούμενη άσκηση διατηρούμε σταθερά και πάλι τεντωμένα τα χέρια στο ύψος των ώμων. Αυτή τη φορά τα κινούμε μπρος και πίσω, πάλι με μικρές κινήσεις.

03 Παίρνουμε θέση σα να ετοιμαζόμαστε να καθίσουμε σε καρέκλα με τα γόνατα σε ορθή γωνία και τον κορμό επίσης σε ορθή γωνία με τους μηρούς. Έχουμε τα χέρια σε παράλληλη θέση με τον κορμό και τα κινούμε μπροστά και πίσω. Φροντίζουμε όσο γίνεται η θέση του σώματος να παραμένει σταθερή, όπως και τα χέρια να μένουν τεντωμένα ενόσω κινούνται.

Εντάσσουμε αυτή τη μικρή ροή ασκήσεων στην καθημερινή μας εκγύμναση και σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι για να δείξουμε τα γραμμωμένα μας χέρια!

You may also like