Δωρεάν σπίτια… στην Ιταλία!

Σπίτια στην Ιταλία 3Μπορεί να σας ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια!

Δε χρειάζεται να είστε εκατομμυριούχος για να πάρετε ένα εξοχικό σπίτι στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τους New York Times, σε μία πόλη της Ιταλίας τα σπίτια σχεδόν χαρίζονται. Αρκεί να το έχετε με το DIY και τη δουλειά που χρειάζεται για την ανακαίνιση.

Στο Gangi της Σικελίας, συγκεκριμένα, προωθείται η παραχώρηση ιστορικών ακινήτων στην προσπάθεια να τονωθεί ο πληθυσμός. Η πόλη είχε στο παρελθόν δεκαέξι χιλιάδες κατοίκους, αλλά ο αριθμός αυτούς συρρικνώθηκε με τα χρόνια στους επτά χιλιάδες. Πολλά από αυτά τα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες, οπότε σίγουρα χρειάζονται αρκετή δουλειά για να γίνουν και πάλι κατοικήσιμα.

Σε επίσημη ανακοίνωση οι δημοτικές αρχές δηλώνουν πως δέχονται προσφορές από εταιρείες που θέλουν να μετατρέψουν τα κτίρια σε ξενοδοχεία αλλά κι από ιδιώτες για «προσωπική χρήση». Αν κάποιος πάρει δωρεάν ένα σπίτι, πληρώνει για τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας, πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο ανακαίνισης μέσα σε ένα χρόνο κι αυτή να ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια.

Σπίτια στην Ιταλία 1Το σχέδιο μοιάζει να έχει επιτυχία με εκατό σπίτια να έχουν ήδη παραχωρηθεί δωρεάν είτε με ένα μικρό αντίτιμο. Πολλοί Ιταλοί αναζητούν μία εξοχική κατοικία για τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου, αλλά κατοικίες έχουν πάρει και πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Παράλληλα υπάρχει και μία λίστα αναμονής για διακόσια ακόμη σπίτια, αλλά οι αρχές μοιάζουν αρκετά επιλεκτικές για τους «τέλειους γείτονες», καθώς επίσης δίνουν προτεραιότητα σε όσους επιθυμούν τις κατοικίες για επαγγελματική χρήση.

Μήπως να τα παρατήσω κι εγώ όλα και να ανοίξω ένα παγωτατζίδικο ή ένα καφέ στη Σικελία; :P

Πηγή & photos: www.countryliving.com

You may also like