Δώδεκα στρατηγικές ενδυνάμωσης

Τα πάντα γύρω μας μπορεί να δείχνουν πως καταρρέουν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι μάχες έχουν χαθεί. Η μόνη μας υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και στους γύρω μας, είναι να αντισταθούμε σθεναρά στο φόβο, στην απαισιοδοξία και στη κατάθλιψη, προωθώντας συνειδητά μια εσωτερική ενδυνάμωση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

1_ Επαναπροσδιορίστε το μυαλό σας. Εξασκηθείτε στη θετική σκέψη απορρίπτοντας όλα τα μαύρα σενάρια που έρχονται στο μυαλό σας.

2_ Ενδυναμώστε το σώμα σας. Αυξήστε τη θετική σας ενέργεια βάζοντας σε τάξη τη διατροφή σας και ανεβάστε τη διάθεση σας μπαίνοντας σε πρόγραμμα καθημερινής φυσικής άσκησης. Αντιμετωπίστε το καθημερινό σας πρόγραμμα με την ίδια πειθαρχεία που θα δίνατε σε ένα σημαντικό business plan.

3_ Αποφύγετε τα απαισιόδοξα άτομα. Θυμηθείτε ότι κάθε συναναστροφή με αρνητικά άτομα, σας βγάζει από το μονοπάτι της προσωπικής ενδυνάμωσης, εξαντλώντας τα όποια εσωτερικά αποθέματα θετικής ενέργειας.

4_ Οι στόχοι θέλουν ευελιξία. Βάλτε νέους αισιόδοξους στόχους και κυνηγήστε τους χωρίς αγωνία. Χωρίς άγχος. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τη ροη της καθημερινότητας χωρίς να χάνουμε το κουράγιο μας.

5_ Κινηθείτε με βάση τις αξίες σας. Ανεβάστε την αυτοεκτίμηση σας αποφεύγοντας σκέψεις, κινήσεις και δραστηριότητες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ανώτερους στόχους και τα βαθύτερες προσωπικές σας αξίες σας.

6_ Πάρτε την ευθύνη των πράξεων σας. Σταματήστε να ρίχνετε τις ευθύνες στους άλλους και κατανοήστε ότι οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών.

7_ Βάλτε τέλος στην απραγία. Μη περιμένετε να ‘αλλάξουν τα πράγματα’ για να αναλάβετε πρωτοβουλίες.
Δραστηριοποιηθείτε, μετατρέποντας τις δυσκολίες σε ευκαιρίες.

8_ Αποδεχτείτε τα λάθη σας. Αγκαλιάστε τις ‘αποτυχίες’. Αντιμετωπίστε τα λάθη σας σαν τα σημαντικότερα μαθήματα της ζωής σας. Αφιερώστε χρόνο στην επανεξέταση των λανθασμένων κινήσεων και αλλάξτε όλα όσα επιβραδύνουν την εξέλιξη σας.

9_ Νοιώστε τη δύναμη της αποφασιστικότητας. Οι στόχοι είναι η κινητήρια δύναμη της εξέλιξης μας. Αντικαταστήστε την αμφιβολία της ‘προσπάθειας’ με την εσωτερική βεβαιότητα της αναμενόμενης επιτυχίας.

10_ Δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Αντιμετωπίστε με ειλικρίνεια τον εαυτό σας, ζυγίζοντας τις ικανότητες και τις αδυναμίες σας. Μειώστε τα περιθώρια λάθους, ενδυναμώνοντας συνειδητά τα θετικά σημεία της προσωπικότητας σας.

11_ Σκεφτείτε πριν μιλήσετε. Είναι προτιμότερο να μείνετε σιωπηλοί, παρά να εκφράσετε κάτι που δεν προωθεί ουσιαστικά τους στόχους και τις προσδοκίες σας.

12_ Μείνετε εστιασμένοι. Επιδιώξτε την συνειδητή ενδυνάμωση σας, κάνοντας παρέα μόνο με άτομα που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Η θετική τους ενέργεια θα σας βοηθήσει να μείνετε εστιασμένοι στους ανώτερους στόχους σας.

*Οι στρατηγικές ενδυνάμωσης του αφιερώματος μας, είναι βασισμένες στις αρχές του επιτυχημένου 31χρονου success coacher, Omar Periu.

Πηγή: omarperiu.com

You may also like