Είμαστε ΚΑΙ ό,τι πίνουμε…

Είμαστε ό,τι τρώμε αλλά και ό,τι πίνουμε. Μιλάμε για αυτές τις ύποπτες θερμίδες που προσθέτουμε στον οργανισμό μας με τη κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών. Ναι, σε ποιόν δεν αρέσει μια παγωμένη μπύρα. Και ποιος δε θέλει κάθε τόσο να ξεδιψάσει με μια πορτοκαλάδα με ανθρακικό. Αλλά υπάρχουν και αυτές οι φορές (που είναι πολλές ας το παραδεχτούμε) που δεν ξέρουμε τι να παραγγείλουμε. Και το ένα μας βρωμάει και το άλλο μας ξινίζει. Εκεί λοιπόν μπαίνουν οι φυσικοί χυμοί και τα smoothies. Και κάπως έτσι βρέθηκε στα χέρια μου, ένα φοβερό μίξερ, με το οποίο παίζω συχνά πυκνά. Ok το ομολογώ. Στην αρχή, κόντεψα να πάθω υπερβιταμίνωση από τους πολλούς χυμούς, αλλά μετά απέκτησα σωστό ρυθμό.

Όταν είσαστε λοιπόν έξω, μια φυσική πορτοκαλάδα ή ένας ανάμεικτος φυσικός χυμός από πολύχρωμα και ζουμερά υλικά, θα σας φτιάξει τη διάθεση. Θα σας χορτάσει, χωρίς να σας βαρύνει και μπορεί να αποδειχθεί φανταστικό δεκατιανό ακόμα και στο γραφείο την στιγμή που δεν έχετε και τη μεγαλύτερη πολυτέλεια χρόνου να καθαρίσετε και να κόψετε τα φρουτάκια σας. Ζητήστε ελάχιστο πάγο στο ποτήρι, ώστε κατά πρώτον να μην καταλήξει σε νερό με εσάνς από φρούτα και κατά δεύτερον να υπάρχει περισσότερο υλικό, και κατανάλωσέ το εντός 40λεπτου ώστε να μη χαθούν οι βιταμίνες του.

Τα smoothies από την άλλη πλευρά εκτός από φρούτα μπορούν να περιλαμβάνουν και πολλά άλλα υλικά όπως γάλα, γιαούρτι, μέλι, αιθέρια έλαια αλλά και ζάχαρη και κακάο. Πειραματιστείτε ελεύθερα, και φτιάξτε τις δικές σας συνταγές. Η διαδικασία κλασσική. Χτυπήστε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια με χοντρά και funky καλαμάκια…

Στην υγειά μας!!!

 

You may also like