Είσαι και…φαίνεσαι!Η διαπραγμάτευση με τον εαυτό μας, από τη Νάντια Σανταμούρη

11737022_783608321747278_1477073216_nΑυτό που λένε τα παιδιά κοροϊδεύοντας… ή αυτό που κρύβει τον χάρτη της ζωή σου; Πόσο το αποδεχόμαστε τελικά; Πόσο μακριά απέχει το «είμαι» από το «φαίνομαι»;
Και πόση αλήθεια περιέχεται μέσα στο καθένα από αυτά;

Υπάρχει μέσα μας , το κέντρο που διαπραγματευόμαστε με τον εαυτό μας, την θέση του στην ζωή.

Αυτό το σημείο που σε κάνει να θέλεις… να μπορείς… να επιθυμείς…

Κάνεις τελικά αυτό που χρειάζεται ο εαυτός σου … επειδή η ζωή έτσι τα έφερε;

Η ζωή φέρνει όσα μπορείς και όσα θέλεις, μέσα από μία συμφωνία που γίνεται με αέναους κανόνες μέσα στο δικό σου κέντρο αποφάσεων.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ CHAKRAS :ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ή… MANIPURA CHAKRAS
Το σημείο που βρίσκεται δύο δάχτυλα πάνω από τον αφαλό και εκτείνεται προς τα μπρος!

Εκεί κατοικούν η δύναμη , η θέληση και οι επιθυμίες.

Αυτή η φλόγα που μας οδηγεί σε ότι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας, γι αυτό και το στοιχείο της είναι η φωτιά. Σ’ αυτό το κέντρο διαπραγματεύεσαι τα πάντα σε σχέση με σένα και με ότι υπάρχει για σένα, γύρω σου.

11756536_783607505080693_736945624_nΟρίζεται η θέση που θες να έχεις στον κόσμο και ανοίγει τους δρόμους που αργά ή γρήγορα…. θα ακολουθήσεις για να αισθάνεσαι την πληρότητα για τον σκοπό τον οποίο ήρθες να ζήσεις.

Εφοδιάζεται με ενέργεια από τον ήλιο και στέλνει την ζέστη του προς τον νου.

Επιθυμία μαζί με σκέψη….. η διαπραγμάτευση που βάζει τον εαυτό σου σε ότι θέλει να είναι και να φαίνεται!

Παρατήρησε τον εαυτό σου όταν λες πως αισθάνεσαι ένα σφίξιμο στο στομάχι σου…

Μια κρυφή επιθυμία που την αφήνεις απλώς να σε σφίγγει… να σου θυμίζει πως θες και απλώς το κρύβεις γιατί κάποιοι κανόνες (που δεν σου ανήκουν πραγματικά) το αφήνουν απλώς να σε ενοχλεί.

Πώς θα ήταν αν…. διαπραγματευόσουν αυτήν την επιθυμία με τον νου και αποφάσιζες να ακούσεις τα θέλω σου μέσα από τους κανόνες της ζωής;

Nα γίνουν πραγματικότητα και να λάμψουν προς τα έξω;

Η διαπραγμάτευση που οδηγεί τον εαυτό σου στην θέση που του αξίζει… στην θέση που έχει αποφασίσει αυτός και όχι οι παράγοντες που τον κάνουν να πνίγεται επειδή του έμαθαν ότι στην ζωή τα όνειρα δεν ταξιδεύουν ποτέ προς την πραγματικότητα , γίνεται μέσα σου.

Κι όταν ακούσεις πραγματικά τις επιθυμίες σου, έρχεται η πληρότητα και η στιγμή που νιώθεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σε αδικεί, να σε θυμώνει, να σε βάζει στην μέση μιας φωτιάς που δεν άναψες εσύ… και αν συνέβαλες σε αυτά όλα… τοποθέτησε τον εαυτό σου έτσι ώστε να μπορείς να υπάρχεις βελτιώνοντας τα…

Κάποτε ένας σοφός δάσκαλος έλεγε πως … «διαπραγμάτευση με τον εαυτό σου είναι αν θες να τον έχεις κάτω από τον καυτό ήλιο ή αν θες να τον βάζεις στην σκιά, όσο ο ήλιος καίει»…

Η Yoga, με την φιλοσοφία της και με τις σοφά μελετημένες σωματικές ασκήσεις σε συνδυασμό με τις βαθιές αναπνοές, συμβάλλει στην συνειδητή αυτήν λειτουργία.

Βοηθά αποτελεσματικά στην αποβολή σωματικών και νοητικών εντάσεων, και ενεργοποιεί το κυκλοφορικό, λεμφικό, πεπτικό και απεκκριτικό σύστημα.

Ιδιαίτερα αποτοξινωτικές για το chakras του ηλιακού πλέγματος είναι οι στάσεις με συστροφή, οι οποίες μαλάσσουν τα εσωτερικά όργανα, ενεργοποιούν τους μεσημβρινούς (συκώτι, σπλήνα, χολή) και αναζωογονούν τα νεφρά, το ήπαρ και το πάγκρεας. Τα όργανα δηλαδή που κατοικούν σε αυτήν τη ζώνη.

Κλείσε τα μάτια σου και έλα στο κέντρο που διαπραγματεύεται την θέση της ψυχής σου σε αυτήν τη ζωή.

Χρειάζεται πίστη για να νιώσεις την αγάπη. Να καθαρίσεις από όλα όσα την σκιάζουν…συναισθήματα που κάνουν το στομάχι να δένεται κόμπο και το μυαλό σου να θολώνει.

Αποδέξου αυτό που θέλεις γιατί αυτό που θέλεις… είναι αυτό που πραγματικά είσαι και αυτό που μπορείς!

Ελευθερωσέ το μέσα από την δύναμη και την επιθυμία σου για να γίνει πράξεις.

11749677_783608455080598_949429404_nΠράξεις ειρήνης, αφοσίωσης και αγάπης από σένα για σένα!

Φαντάσου πως η γη ολόκληρη για να κρατήσει κοντά της όλα όσα θέλει και αγαπάει, γυρίζει γύρω από το κέντρο της. Έλκει τα πάντα προς σε αυτό.

Ένας χορός ισορροπίας με τον εαυτό της, ένα τραγούδι χαράς, ένας συμπαντικός κανόνας πληρότητας!

Γύρισε προς το κέντρο σου… άκου τις επιθυμίες σου…

Έχεις τα κλειδιά για να μπορείς ότι θέλεις… αρκεί να το θυμάσαι και να επιστρέφεις…

Να αγαπάς αυτό που φαίνεσαι… γιατί είναι αυτό που είσαι!

 από τη  Ναντια Σανταμούρη- Hatha Yoga Instuctor

You may also like