Είστε σίγουρες ότι κάνετε σωστά το ντεμακιγιάζ;

Μήπως τρίβετε υπερβολικά το περίγραμμα των ματιών σας για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας; Μεγάλο λάθος! Μετά από μια βραδινή έξοδο με φίλους, το τελευταίο πράγμα που θέλετε, είναι να στέκεστε μπροστά από το νιπτήρα σας και να αφαιρείται το μακιγιάζ σας ήρεμα και μεθοδικά, ενώ αυτό που θέλετε στην πραγματικότητα να κάνετε είναι να πέσετε για ύπνο το συντομότερο δυνατό. Γνωρίζοντας όμως, τι θα μπορούσε να συμβεί εάν παραλείπατε αυτό το απαραίτητο βήμα που σας χωρίζει από το κρεβάτι σας, θα προσπαθήσετε να ξεβαφτείτε όπως όπως, μόνο και μόνο για να «βγάλετε την υποχρέωση». Έξυπνη κίνηση – αλλά το κάνετε σωστά; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει κάποιου είδους πρωτόκολλο το οποίο καλό θα ήταν να ακολουθούμε, ώστε να μη βρεθούμε με πρησμένα και ερεθισμένα μάτια.

1. Όσο περισσότερο τρίβουμε τα μάτια μας, τόσο γρηγορότερα θα αφαιρεθεί το μακιγιάζ. #Not. Ας επανεξετάσουμε το θέμα. Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι λεπτό και εύθραυστο, γι’αυτό πρέπει να το χειριζόμαστε με προσοχή. Η υπερβολική επιθετικότητα σε αυτό το σημείο μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό. Ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένος είστε ή το πόσο βιάζεστε, μην χρησιμοποιείτε πολλή δύναμη για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών σας. Δεν αξίζει τον κόπο! Εμποτίστε ένα βαμβάκι με το αγαπημένο σας micellar water. Αν φοράτε αδιάβροχο μακιγιάζ, προσεγγίστε ένα διφασικό καθαριστικό. Η λιπιδική φάση βοηθά στην απομάκρυνση του μακιγιάζ στα μάτια, ενώ η υδατική φάση βοηθά στην αναζωογόνηση και την ενυδάτωση του δέρματος. Κλείστε τα μάτια και πατήστε απαλά το βαμβάκι στο καπάκι του βλεφάρου. Αφήστε το εκεί για μερικά δευτερόλεπτα πριν το τραβήξετε μαλακά από την εσωτερική γωνία προς τα έξω. Επαναλάβετε όσο χρειάζεται.

2. Αφού περάσετε μια φορά τα μάτια σας, θα δείτε πως το βαμβάκι έχει συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα μακιγιάζ και ρύπων. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ίδια πλευρά του, είναι πιθανό να ανακυκλώνετε τη βρωμιά ξανά και ξανά. Επαναλάβετε λοιπόν τη διαδικασία με την αντίστροφη πλευρά του βαμβακιού. Μπορείτε επίσης, προς χάριν οικονομίας, να αγοράσετε μεγάλα βαμβάκια ντεμακιγιάζ ώστε να τα διπλώνετε σε τεταρτημόρια.

3. Η πικρή αλήθεια είναι πως ακόμα και όταν τελειώσετε με την αφαίρεση του μακιγιάζ σας, το πρόσωπό σας εξακολουθεί να είναι βρώμικο. Και γνωρίζουμε πολύ καλά, πως οι περισσότεροι από εσάς, σταματάτε το skincare σας εκεί. Συνιστούμε την χρήση καθαριστικού σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει και το τελευταίο ίχνος του μακιγιάζ και πως το δέρμα σας είναι πλέον εντελώς καθαρό.

You may also like