Είστε τεμπέληδες; Μήπως φταίει το πολύ junk food…..

Woman-eating-junk-foodΤα ανθυγιεινά συστατικά και τα χαμηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών που περιέχονται στο junk food μας κάνουν περισσότερο τεμπέληδες και μας οδηγούν στο… καθισιό.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες, οι αρνητικές συνέπειες στα επίπεδα ενέργειας συνεχίζονται ακόμη κι όταν το άτομο αλλάξει διατροφικές συνήθειες και αποκτήσει πιο υγιεινή διατροφή.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε θηλυκά ποντίκια για διάστημα έξι μηνών.Τάιζαν τη μία ομάδα με μη επεξερασμένες τροφές, όπως καλαμπόκι και ψάρι, ενώ τη δεύτερη με τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και χαμηλής θρεπτικής αξίας. Όπως αναμενόταν τα μέλη της δεύτερης ομάδας πήραν βάρος, αλλά οι ερευνητές παρατήρησαν ότι υπέφεραν και από πιο έντονα συμπτώματα κούρασης ενώ άρχισε να τους αρέσει περισσότερο το… καθισιό και λιγότερο η κίνηση.
“Με άλλα λόγια έγιναν… τεμπέλικα” , γράφει η Katy Winter στη Daily Mail.

Αυτό που ανησύχησε περισσότερο του ερευνητές ωστόσο, ήταν ότι ακόμη κι όταν άλλαξαν ξανά τη διατροφή της δεύτερης ομάδας και άρχισαν να ταΐζουν τα ποντίκια με πιο υγιεινές τροφές, αυτό δε φάνηκε να αναστρέφει την πορεία πρόσληψης βάρους ή τα επίπεδα «τεμπελιάς» τους.
«Οι υπέρβαροι συχνά στιγματίζονται ως τεμπέληδες και ότι τους λείπει η πειθαρχία» ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής ψυχολογίας στο UCLA. Η μελέτη του καθηγητή Blaisdell δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Physiology and Behavior.

Πηγή: εδώ

You may also like