Είτε Rami Malek είτε… Freddie Mercury, ένα και το αυτό!

Η πρώτη φωτογραφία του “Mr. Robot” υποδυόμενος τον αλησμόνητο frontman των Queen.

Ο Freddie Mercury των Queen δεν ξεχνιέται, αυτό είναι δεδομένο. Πώς να ξεχαστεί άλλωστε η μοναδική του φωνή ή η δυναμική του παρουσία; Αυτά τα στοιχεία σκοπεύει να εξερευνήσει ο σκηνοθέτης Bryan Singer (“The Usual Suspects”, 1995) στην επερχόμενη ταινία του με τίτλο “Bohemian Rhapsody”. Κι αν τυχόν αναρωτιόσασταν ποιος θα θεωρούνταν κατάλληλος ώστε να υποδυθεί  τον Mercury, η απάντηση είναι ο Rami Malek! Και παρακάτω θα δείτε πως είναι λογική η επιλογή του!

Ο διάσημος ηθοποιός από τη δραματική σειρά “Mr. Robot” του τηλεοπτικού δικτύου USA κλήθηκε να φέρει στη μεγάλη οθόνη το θρύλο του frontman των Queen, ακολουθώντας το σενάριο των Justin Haythe (“Revolutionary Road”, 2008), Anthony McCarten (“The Theory Of Everything”, 2014), Peter Morgan (“The Other Boleyn Girl”, 2008), Stephen J. Rivele και Christopher Wilkinson (οι δύο τελευταίοι συνεργάστηκαν στο “Ali” το 2001). Η ταινία θα παρακολουθήσει τη συνεργασία του Mercury με τους Roger Taylor (στο ρόλο ο Ben Hardy) και Brian May (στο ρόλο ο Gwilym Lee) από την ίδρυση των Queen τη δεκαετία του ’70 έως και τη μεγαλειώδη συναυλία της μπάντας Live Aid το 1985.

Φυσικά το επίκεντρο της προσοχής είναι ο ίδιος ο Rami Malek και όχι άδικα, καθώς η πρώτη φωτογραφία του ως Freddie για χάρη του περιοδικού Entertainment Weekly δικαιώνει την επιλογή του Singer να επιστρατεύσει τον “Elliot Alderson”!

 

Αν μπορείτε εσείς να καταλάβετε διαφορές ανάμεσα στον ηθοποιό και τον χαρακτήρα, τότε σας παραδέχομαι!

Το θέμα, βέβαια, είναι κατά πόσο ο Malek θα ανταποκριθεί στις φωνητικές απαιτήσεις του ρόλου. Πράγμα που σημαίνει κατά πόσο αυτό που θα ακούμε θα είναι Rami Malek ή Freddie Mercury. Ο ίδιος ο Malek δηλώνει:

                “Θα χρησιμοποιήσουμε όσο μπορούμε τη φωνή του Freddie κι όσο μπορούμε τη δική μου. Για την ώρα περνάω αρκετό χρόνο στα στούντιο Abbey Road και δεν επεξεργάζομαι την υποκριτική μου ικανότητα.”

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ο Rami Malek έχει βραβευτεί με Emmy υποδυόμενος τον Elliot Alderson στη σειρά “Mr. Robot”, ενώ ακόμα έχει κερδίσει δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα για τον ίδιο ρόλο. Κι απλά έρχομαι να αναρωτηθώ… μόνο εγώ πιστεύω πως στα μεθεπόμενα Oscars θα δούμε το όνομά του να φιγουράρει στις υποψηφιότητες;

You may also like