Ο εγωισμός είναι η νέα ανιδιοτέλεια;

Το να είσαι εγωιστής μπορεί να είναι πολύ καλό για σένα. Αν και ο εγωισμός μπορεί να θεωρηθεί ως κακός χαρακτηρισμός για κάποιους, στην πραγματικότητα αντανακλά την ιδέα  του να επιδιώκεις την δική σου ευτυχία και να βάζεις ως προτεραιότητα το να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πασχίζουν να ευχαριστήσουν τους άλλους και να κερδίσουν την αποδοχή τους, αλλά δεν μπορείς πραγματικά να κερδίσεις τους άλλους, αν προηγουμένως δεν έχεις αποδεχτεί εσύ τον εαυτό σου για αυτό που είσαι, γι αυτά που έχεις κάνει και για αυτά που σκοπεύεις να κάνεις. Δεν χρειάζεσαι την έγκριση των άλλων ούτε είσαι υποχρεωμένος να τους ικανοποιείς συνέχεια για να αισθανθείς ευτυχισμένη καθώς την ευτυχία και τις ισορροπίες τις βρίσκεις μέσα σου! Αυτό σε κάνει πιο πλήρη και έτοιμο να αντιμετωπίσεις τον κόσμο, δίνοντας ό, τι καλύτερο μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου και στους γύρω σου.

Selfishness is the new Unselfishness?

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το να σε θεωρήσουν εγωιστή μπορεί να μην είναι φιλοφρόνηση, αλλά  σίγουρα μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Και αυτό είναι που μου κίνησε το ενδιαφέρον για να γράψω αυτό το editorial… καθώς και αυτές τις μέρες είχα την ευκαιρία να τεστάρω τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να πω ότι “πέτυχα” αλλά με έβαλε στη διαδικασία σκέψης (ποτέ δεν είναι αργά!), όπως πχ. γιατί δεν διεκδικώ αυτό που πραγματικά θέλω από τους ανθρώπους; Γιατί έχω συμβιβαστεί στο παρελθόν τόσο με το “μέτριο”, χωρίς να αξιολογώ σωστά τις καταστάσεις και τους ανθρώπους; Γιατί η ανασφάλεια μου μην χάσω “κάτι” ή “κάποιον” περιορίζει τις επιλογές μου;

Αφού πλέον -περισσότερο από ποτέ άλλοτε-  πιστεύω στον εαυτό μου και ξέρω πού βρίσκομαι και πού πατάω γιατί δεν τον “προσέχω” λίγο παραπάνω; Κι όταν το κάνω γιατί με εντυπωσιάζει που κάποιοι (για τους οποίους είχα ήδη τις αμφιβολίες μου) απομακρύνονται ή δυσ-λειτουργούν απέναντί μου; Τι θα έπρεπε να πω… “Σκασίλα μου”!

Φυσικά δεν λέω ότι πρέπει να αδιαφορούμε για τους γύρω μας, την οικογένειά μας και τους φίλους μας… αλλά να κοιτάμε λίγο και τις δικές μας ανάγκες όταν χρειάζεται… δεν είμαστε για τα σκουπίδια και “don’t put yourself in the corner!”

#Yatzerquoteoftheday
“Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it.” #MayaAngelou

Να χαμογελάτε…κάνει καλό στην υγεία και είναι μεταδοτικό!!!! 

Κατερίνα Μαντά

Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες…Να μας διαβάζετε και να μας στέλνετε ιδέες για νέες έρευνες και ιστορίες!
Πείτε μας ποιόν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα, ποιες συνταγές θέλετε να μάθετε, ποια μυστικά ομορφιάς
θέλετε να σας αποκαλύψουμε, για ποια δίαιτα χρειάζεστε πληροφορίες και ποιόν τομέα της ψυχολογίας θέλετε να αναλύσουμε!

Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για το δικό σας site!

Υ.Γ. Μπορείτε να μας γράφετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, αλλά και τις δικές σας ιστορίες στο προσωπικό μου mail  katerina_manta@hotmail.com ή στο [email protected]

Επίσης μπορείτε να μας ακολουθείτε στους λογαριασμούς μας στα social media:

twitter : @k-maggr,
instagram ως @thekmagazine
facebook:  k-mag.gr στο http://www.facebook.com/kmaggr

 

You may also like