«Εγώ θα μείνω»

Στη περίοδο της κρίσης όλοι εμάς έχουμε σκεφτεί να φύγουμε και να αφήσουμε την χώρα μας. Η ανεργία έχει ξεπεράσει τα όρια, κάθε μέρα κόσμος χάνει την δουλειά του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις ή να εξυπηρετήσει τις βασικές του ανάγκες. Όλοι έχουμε φίλους που έχουν φύγει και μένουν μακριά, άλλους που ετοιμάζονται, άλλους που ψάχνουν σε ποια χώρα θα βρούνε δουλειά να πάνε. Το Skype να ‘ναι καλά να μιλάμε και να βλεπόμαστε.
Η «Ομάδα Τεχνικό» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σκέψης έκανε εικόνα ένα υπέροχο και αφοπλιστικά ρεαλιστικό κείμενο της Νατάσας Γιάμαλη με τίτλο «Εγώ θα μείνω». Ένα φιλμ μικρού μήκους που σε κάνει να κοιτάξεις την πραγματικότητα κατάματα και την αλήθεια σε όλες τις διαστάσεις της. Εννέα λεπτά είναι αρκετά για να σε κολλήσουν στον τοίχο και να σε κάνουν άλλη μία φορά να σκεφτείς αν θα φύγεις από αυτη τη χώρα που μεγάλωσες, πόνεσες , γέλασες, ερωτεύτηκες , αγάπησες, πληγώθηκες, έκλαψες, έζησες υπέροχες στιγμές και είναι όλοι οι άνθρωποι που αγαπάς εδώ, στη χώρα που γεννήθηκες.


Δεν θα σας πω ότι αξίζει να δείτε το φιλμάκι , θα σας πω ότι αν δεν το δείτε θα έχετε χάσει ένα πολύ σημαντικό και υπέροχα δοσμένο κείμενο, από νέους και ταλαντούχους ανθρώπους που εμφανίζουν την ζωή που ζούμε ακριβώς όπως είναι, χωρίς να κρύβουν τίποτα και χωρίς να προσποιούνται τίποτα. Τόσο αληθινό και τόσο σημαντικό που σε αφήνει να κοιτάς την οθόνη με βλέμμα χαμένο και χιλιάδες σκέψεις στο μυαλό. Όπως ακριβώς κάθε έργο τέχνης που έχει μέσα του δουλεία και φτιάχτηκε με αγάπη και σκέψη.
«Μείνε να το παλέψουμε. Μείνε να τους διώξουμε και να φτιάξουμε τον κόσμο μας, όπως μας αξίζει…καλύτερο! Ονειρέψου με μάτια ανοιχτά, εδώ! Δε μπορώ μόνη μου. Μείνε να μη μείνουμε λίγοι. Εγώ θα μείνω!»
Αυτά είναι λόγια μέσα στο κείμενο που θα ακούσετε να προφέρουν τα παιδιά της Ομάδας Τεχνικό, εσείς λοιπόν τι θα κάνετε, και τι θα πείτε στους φίλους σας που είναι έτοιμοι να φτιάξουν τη βαλίτσα; Αν φύγουμε όλοι, ποιος είναι εκείνος που θα μείνει να παλέψει για να συνεχίσει να υπάρχει η χώρα μας;

Κείμενο:Αναστασία Γιάμαλη, “Εργαστήριο Σκέψης” και Θεατρική ομάδα “Τεχνικο”

Ομάδα Τεχνικό : Ρομπέρτα Βέγκα, Νέλλη Μποφίλιου, Εργίνα Παπαδάκη, Γιάννης Πήλιουρας, Θοδωρής Μανταζέλης,Άννα Μενενάκου, Γιάννης Σουλάκης

[vsw id=”56399345″ source=”vimeo” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

You may also like