Εις Γευσείαν: Είναι η ώρα να βγάλουμε τον “σκασμό” !

imagesΣκέφτομαι και γράφω πράγματα και καταστάσεις που αφορούν στο φαγητό, στις γεύσεις και σε κάθε είδος «αμπελοφιλοσοφίας» που φαντάζομαι ότι μπορούν να φανούν ενδιαφέροντα σε έναν εν δυνάμει αναγνώστη που αγαπά να διαβάζει και να μαγειρεύει…

Μέχρι που πέφτω-κυριολεκτικά και μεταφορικά- στο παρακάτω άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου και έχει να κάνει με τα σημεία των κακών μας καιρών και όλο αυτό με ξεπερνάει και με κάνει να νοιώθω μικρός, πολύ μικρός και με προτρέπει να βγάλω το σκασμό και να ξυπνήσω. Να βγω από το σιγουράκι μου και το καβούκι μου. Να δω την πραγματικότητα. Και να κάνω κάτι για να συμβάλω στο να σταματήσουν στις μέρες μας να υπάρχουν παιδιά που ΠΕΙΝΑΝΕ…

“Μια μητέρα που αναγκάστηκε να αφήσει τα παιδιά της σε παιδικό οικοτροφείο στην Καλλιθέα. Ένα παιδί, που γαντζώνεται από τη φούστα της μαμάς του και υπόσχεται να μην πεινάσει ξανά, αρκεί να μην την αφήσει.

Τη σπαρακτική ιστορία δημοσίευσε πριν τρεις μέρες στη Huffington Post η Justine Frangouli-Argiris.

«Μαμά, πάρε μας σπίτι και δε θα ζητήσουμε φαγητό ποτέ ξανά!» είπε με δάκρυα στα μάτια το κοριτσάκι, γαντζωμένο από τα πόδια της μαμάς του και ικετεύοντάς την να μη φύγει και να μην αφήσει στο οικοτροφείο εκείνη και τα αδέρφια της.

article-2085163-0F6A275800000578-869_468x374Σύμφωνα με τη UNICEF περισσότερα από 600.000 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
«Μα αγάπη μου, δεν έχουμε τίποτα να φάτε στο σπίτι», είπε η μητέρα. Αλλά το παιδί συνέχισε να παρακαλάει: «Μαμά, πάρε μας σπίτι και δε θα πεινάσουμε ποτέ ξανά, στο υπόσχομαι!»

Η μητέρα φεύγει μακριά δακρυσμένη. Έχει αναγκαστεί να αφήσει τα παιδιά της στο οικοτροφείο για να τους δώσει όσα εκείνη δε μπορεί: στέγη και φαγητό. Τα επισκέπτεται αλλά δε μπορεί να τα πάρει μαζί της.

Είναι μια από τις πολλές παρόμοιες ιστορίες στην Ελλάδα της κρίσης. «Το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης χρέους το 2010, αναγκάζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να δίνουν μια καθημερινή μάχη για να φάνε», γράφει η Justine Frangouli-Argiris.

Σε αρκετά προάστια όπως το όπως το Κερατσίνι, τα Ταμπούρια, την Αγία Βαρβάρα, το Περιστέρι και τα Άνω Λιόσια, αλλά και τη δυτική Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπάρχουν όλο και περισσότερες λιποθυμίες πεινασμένων μαθητών στα σχολεία. ”

Σύμφωνα με τη UNICEF περισσότερα από 600.000 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Πηγή: εδώ

You may also like