Εμπουρειανό: Το γλυκό της Μήλου, από την Εβίνα Καπιτζόγλου

Ο Εμπουρειός είναι ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι απέναντι από τον Αδάμαντα, στην δυτική πλευρά του κόλπου της Μήλου. Ο δρόμος για να φτάσεις εκεί δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά το μοναδικό ταβερνάκι που βρίσκεται, κυριολεκτικά, πάνω στη θάλασσα, αποζημιώνει τους επισκέπτες και με το παραπάνω με τις γεύσεις του. Στο τέλος, δε, του γεύματος μπορείς να παραγγείλεις το γλυκό τους, το οποίο το φτιάχνει η ιδιοκτήτρια και καθώς δεν έχει όνομα το «βάφτισαν» «Εμπουρειανό». Είναι δροσερό, απλό, ελαφρύ αλλά μοναδικό. Σας δίνω λοιπόν τη συνταγή όπως ακριβώς τη μοιράστηκαν με την ξαδέλφη μου και η οποία πλέον την ετοιμάζει για κάθε οικογενειακό μας τραπέζι, γιορτινό ή μη.

ΥΛΙΚΑ:
3 πακέτα cream crackers (όσα πάρει)
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 πακέτο ζάχαρη άχνη (200 γραμμάρια)
2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια
Φρέσκο γάλα όσο χρειάζεται για την κρέμα αραβοσίτου (1200 ml)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
300 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά

Empouriano-447x447ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ετοιμάζουμε την κρέμα αραβοσίτου βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σφικτή σαντιγί κι ανακατεύουμε με την κρέμα αραβοσίτου.

Στρώνουμε σε ένα pyrex ή ταψί μια στρώση cream crackers κι απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμα-σαντιγί. Βάζουμε άλλη μια στρώση cream crackers κι απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά (καλό θα είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα για να μαλακώσουν καλά τα cream crackers).

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με το βούτυρο και μετά αφού κρυώσουν καλά τα περνάμε από το multi (καλύτερα να είναι χοντροκομμένα). Προτού σερβίρουμε το γλυκό ρίχνουμε από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (αν τα ρίξουμε νωρίτερα τα αμύγδαλα μαλακώνουν και δεν είναι τόσο τραγανά).

Για περισσότερες ιδιαίτερες συνταγές από την Εβίνα Καπιτζόγλου, μπείτε και διαβάστε στο cookandfeel.gr

You may also like