Εξι γυναικεία λάθη στο σεξ απειλούν τον γάμο

Κυρίες μου, παραδεχτείτε το: Όταν η σεξουαλική σας ζωή αρχίζει να πιάνει πάτο, όσο κι αν κατηγορείτε τους άνδρες σας ότι δεν ξέρουν πώς να σας «ανάψουν», η αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει σε εσάς. Όπως λέει και το ρητό «it takes two to tango», οπότε φροντίστε να ξαναθυμηθείτε τα «βήματα» αν δεν θέλετε να καταλήξετε σαν εκείνα τα ζευγάρια που μιλάνε για σεξ μόνο μέσα από ανέκδοτα.Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικής ζωής συμφωνούν ότι οι γυναίκες μετά από μερικά χρόνια έγγαμου βίου «πέφτουν» στις παρακάτω παγίδες:

1. Δεν παίρνουν πρωτοβουλίες στο σεξ
Είτε επειδή θέλουν να το «παίξουν» κυρίες είτε επειδή φοβούνται ότι θα γίνουν πιεστικές, πολλές γυναίκες αποφεύγουν να κάνουν το πρώτο βήμα προκειμένου να «βρεθούν» με τον σύντροφό τους, θεωρώντας ότι αυτή είναι «δική του δουλειά».

Κι όμως, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι άνδρες θέλουν να νιώθουν εξίσου ποθητοί από τις γυναίκες τους και το να συντηρούμε το στερεότυπο του άνδρα-κυνηγού στις σημερινές σχέσεις μόνο ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει στο ζευγάρι. Το να μην αναλαμβάνει, λοιπόν, η γυναίκα πρωτοβουλία κάνει πολλούς άνδρες να πιστεύουν ότι δεν ενδιαφέρεται να κάνει σεξ μαζί τους –κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Κάντε, λοιπόν, το πρώτο βήμα -καλούν οι ειδικοί τις γυναίκες- και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο άνδρας σας θα το εκτιμήσει και θα ανταποκριθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάτι τέτοιο θα τονώσει και την δική σας αυτοπεποίθηση.

2. Ανησυχούν για την εμφάνισή τους
Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια του σεξ -και που τους «κόβει» αυτόματα την διάθεση, καταστρέφοντας κάθε πιθανότητα να το απολαύσουν- είναι ότι ανησυχούν για το σώμα τους, το περιττό πάχος στην κοιλιά τους ή το γεγονός ότι δεν φοράνε make-up.

Οι ειδικοί, ωστόσο, υποστηρίζουν πως σχεδόν κανένας άνδρας δεν προσέχει εκείνη την ώρα όλα αυτά που οι γυναίκες φοβούνται. Αντίθετα, θέλουν την σύντροφό τους εντελώς απελευθερωμένη στο σεξ και διεγείρονται όταν αντιλαμβάνονται πως το απολαμβάνει όσο εκείνοι. Εξηγούν, δε, ότι υπάρχει εξελικτική εξήγηση στο γιατί οι άνδρες επιδεικνύουν «επιλεκτική τύφλωση» στο σωματικά προβλήματα της γυναίκας κατά την διάρκεια του σεξ: Οι ανδρικός εγκέφαλος, υποσυνείδητα, αναζητά γυναίκες που είναι ικανές να γεννήσουν υγιή μωρά. Στα προϊστορικά χρόνια, μάλιστα, οι άνδρες που κατάφερναν να προσελκύσουν γόνιμες γυναίκες και να κάνουν παιδιά μαζί τους ήταν αυτοί που ζούσαν περισσότερο –οι υπόλοιπο πέθαιναν νωρίς. Αυτός ο μηχανισμός στο μυαλό τους επιβιώνει ακόμα και σήμερα.

Με αυτό το σκεπτικό, κατά κανόνα, επιλέγουν και στις μέρες μας την γυναίκα που θα γίνει «γυναίκα τους». Στο σεξ, λοιπόν, έλκονται από την γυναίκα που δείχνει ενθουσιασμό και ενδιαφέρον σε αυτούς, που είναι «δροσερή» και υγιής, αδιαφορώντας αν η μέση της είναι λίγο πιο φαρδιά ή αν τα οπίσθιά της έχουν κυτταρίτιδα.

3. Πιστεύουν πως το σεξ για τους άνδρες είναι απλά μια ανάγκη
Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως για τους άνδρες το σεξ είναι απλά σεξ –μία πράξη που τους προσφέρει ευχαρίστηση και τίποτε παραπάνω. Είναι λάθος, όμως, να μειώνουν τη σημασία του τόσο, λένε οι ειδικοί, καθώς για πολλούς άνδρες πρόκειται για μία πολύ σημαντική πράξη.

Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι έρευνες που συμπεραίνουν πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση όταν κάνουν σεξ στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης που τους δημιουργεί άνεση και οικειότητα. Πέρα από καλύτερη ποιότητα σεξ, οι παντρεμένοι, μάλιστα, «χαίρουν» και μεγαλύτερης συχνότητας.

Την σημασία που δίνουν οι άνδρες στο σεξ και τις σχέσεις δείχνει και μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε φοιτητές, σε κολλέγια της Αμερικής. Το 52% των ερωτηθέντων ανδρών απάντησαν πως τα one-night stands που κάνουν ελπίζουν ότι θα εξελιχθούν σε σχέσεις. Το ποσοστό των γυναικών που είπε κάτι τέτοιο δεν ήταν μεγαλύτερο. Οι γυναίκες δεν θα πρέπει, λοιπόν, να αμφισβητούν τον ρομαντισμό των ανδρών.

4. Πιστεύουν ότι ο άνδρας έχει πάντα όρεξη για σεξ
Σίγουρα αυτό ισχύει για τους περισσότερους έφηβους, αλλά σίγουρα δεν είναι αλήθεια για τους άνδρες. Οι καθημερινές πιέσεις που ασκούνται και σε αυτούς -οικογένεια, δουλειά, λογαριασμοί- μπορούν να… κατεδαφίσουν την λίμπιντό τους. Και δεν είναι λίγες οι γυναίκες που λανθασμένα πιστεύουν ότι είναι εκείνες υπεύθυνες γι’αυτό και το παίρνουν προσωπικά.

Σοκάρονται, λοιπόν, πολλές γυναίκες όταν βλέπουν ότι ο άνδρας τους δεν έχει διάθεση ή σωματικό κουράγιο για σεξ και πολλές φορές δεν έρχονται στην θέση του –δεν σκέφτονται ότι και εκείνες πολλές φορές δεν έχουν όρεξη και κουράγιο για σεξ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουν τον άνδρα τους.

5. Δεν τον κατευθύνουν
Το να μιλάμε ανοιχτά για το σεξ, για το τι μας αρέσει και τι όχι, μπορεί να είναι δύσκολο, ακόμα κι αν όλα αυτά τα μοιραζόμαστε με τον επί σειρά ετών σύντροφό μας. Είναι, όμως, ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε σεξουαλική ικανοποίηση, λένε οι ειδικοί.

Οι σεξολόγοι, λοιπόν, καλούν τις γυναίκες να αναλάβουν την ευθύνη στις σεξουαλικές συνευρέσεις τους. Κανένας άνδρας δε μπορεί να φέρει μία γυναίκα σε οργασμό αν δεν του δείξει εκείνη τον τρόπο –ακόμα κι αν πρόκειται για τον καλύτερο εραστή.

Τα καλά νέα, πάντως, είναι, πως όλοι σχεδόν οι άνδρες θέλουν να ικανοποιούν σεξουαλικά τις συντρόφους τους. Οι ειδικοί, μάλιστα, συμβουλεύουν, πως αν οι γυναίκες τους πουν τι είναι αυτό που τις διεγείρει και τις ευχαριστεί στο σεξ, χωρίς να τους μειώσουν και να τους προσβάλλουν, θα το εκτιμήσουν. Και μαζί με αυτά που τις ευχαριστούν πρέπει να συμπεριλάβουν και όσα δεν τις ευχαριστούν. Όσο πιο ξεκάθαρες είναι οι γυναίκες σε αυτές τις συζητήσεις τόσο πιο εύκολα θα «περάσουν» το νόημα.

6. Συγχύζονται στις νέες προτάσεις
Όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί πολύ καιρό είναι φυσικό κάποια στιγμή να χρειάζεται ανανέωση και ποικιλία. Το ότι οι άνδρες θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα δεν σημαίνει ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με την γυναίκα τους και την σεξουαλική τους ζωή.

Αυτό από την άλλη δεν σημαίνει, λένε οι ειδικοί, ότι οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν υποχρεωμένες να κάνουν κάτι που δεν θέλουν και δεν τις ευχαριστεί, σε μία τόσο προσωπική υπόθεση όπως το σεξ. Αν, λοιπόν, ο σύντροφός τους ζητήσει κάτι που απέχει πολύ από το πλαίσιο της ηθικής τους, πρέπει να το ξεκαθαρίσουν και να εξηγήσουν τους λόγους. Αν, πάλι, δεν τίθεται θέμα ηθικής αλλά υπάρχουν άλλοι λόγοι που η γυναίκα δεν θέλει να συμμετέχει στις προτάσεις του άνδρα, πάλι πρέπει να εξηγήσει γιατί. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είναι ανοιχτή να το συζητήσει και… ίσως τελικά αλλάξει γνώμη.

Πηγή: Webmd.com

You may also like