Εξι Μέθοδοι ανώδυνου χωρισμού, από τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

10524151_1474035199504624_1184961467_nΑποφασίσατε πως δεν πάει άλλο με τον/την σύντροφο σας και πως θα ήταν καλύτερο να δώσετε τέλος στη σχέση σας; Ας είμαστε ρεαλιστές, κανένας χωρισμός δεν είναι ούτε απλός, ούτε εύκολος, ακόμα κι αν ο άλλος μας είναι πλέον παντελώς αδιάφορος.

Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος ώστε να χωρίσετε όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα» κι όσο το δυνατόν πιο «πολιτισμένα» (αν αυτό μπορεί να συμβεί, λέμε τώρα!). Τι γίνεται λοιπόν όταν είστε έτοιμοι να ξεστομίσετε το οριστικό τέλος;
Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 6 διαφορετικούς τρόπους «ανώδυνου χωρισμού», για κάθε περίπτωση, ώστε να μην πεθάνετε από τις τύψεις και να είστε «εντάξει», όσο γίνεται, με την κατάσταση.

Μέθοδος 1η
Face to Face: Ο «σωστός» χωρισμός θα πρέπει να γίνει face to face. Καλύτερα μείνετε μακριά από τηλέφωνα, γραπτά μηνύματα και social media. Μπορεί να σας βγάζουν απ’τη δύσκολη θέση μεν και να είναι άκρως εξυπηρετικά, όμως όλα αυτά είναι μέσα που πληγώνουν πολύ περισσότερο. Χίλιες φορές λοιπόν κατά πρόσωπο η αλήθεια, παρά μέσα από μια οθόνη ή ένα ηχείο τηλεφώνου.

Μέθοδος 2η
«Θέλω να μείνω λίγο μόνος/μόνη» : Παιδιά, δουλευόμαστε; Αφού ξέρω και ξέρετε πως ο/η επόμενος/η καραδοκεί στην επόμενη γωνία… Χίλιες φορές πιο έντιμο από μέρους σας να πείτε πως δεν αισθάνεστε όπως πρώτα ή ότι δεν νιώθετε πια ερωτευμένοι, παρά αυτό. Οκ, το να πείτε «Αγάπη μου, βρήκα άλλον/η» είναι λίγο παρατραβηγμένο, αλλά δεν είναι ωραίο και το να δουλεύετε τον άλλο μέσα στα μούτρα του. Γνώμη μου…

Μέθοδος 3η
Μείνετε μακριά απ’τα social media: Έστω για λίγο. Μην μεγαλοποιήσετε το ότι χωρίσατε… Γενικά προσπαθήστε να απέχετε λίγο απ’αυτά ώσπου να βρείτε τους ρυθμούς σας και μην προκαλείτε την τύχη σας. Ακόμη πιο γενικά, μια φιλική συμβουλή: Κρατήστε τις σχέσεις σας και τους χωρισμούς σας μακριά απ’τον κόσμο των social media. Ότι έχετε, είχατε και θα έχετε είναι αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό σας και το άλλο άτομο!

16d83a029e87db84db701b42a66e480aΜέθοδος 4η
«Καλύτερα να μείνουμε φίλοι» : Όχι… Δεν θα πεις αυτή τη φράση! Δεν ισχύει, δεν θα γίνει ποτέ και το ξέρεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τα πράγματα χειρότερα, ειδικά αν ο άλλος νιώθει ακόμη πράγματα για σένα. Γι’αυτό το λόγο, φύλαξε τα κακοσκάλια και πρόσεξε τι θα ξεστομίσεις. Δεν λέω, ένα γεια καλό είναι να το λέτε, άνθρωποι είμαστε, αλλά μέχρι εκεί. Θα γίνουμε και κολλητάρια; Δεν νομίζω!

Μέθοδος 5η
«Δεν σου αξίζω» : Είπαμε, ο άλλος δεν είναι ηλίθιος… Με αυτές τις ανοησίες δεν μάσησε ποτέ, κανείς. Καταλαβαίνω πως προσπαθείς να κάνεις τη θέση σου πιο εύκολη, όμως πρέπει να καταλάβεις πως αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος. Καλύτερα να πεις τον πραγματικό λόγο που δεν θέλεις πια να είσαι μαζί της/του. Βαρέθηκες; Ξενέρωσες; Εκνευρίστηκες; Στην «έσπασε» κάτι; Το μόνο που έχεις πια είναι απλώς να το ξεκαθαρίσεις.
 

Μέθοδος 6η
Truth is truth: Όπως και να το κάνουμε, όσο κι αν πληγωθεί ο άλλος, όσο κι αν χτυπηθεί στα πατώματα γι’αυτό το «μεταξύ σας» που τελείωσε, ένα θα κρατήσει, αν φυσικά είναι ώριμος και όχι ανεγκέφαλος: Όλα τα όμορφα που σας ένωσαν, τις αναμνήσεις, τα γέλια και τις χαρές σας. Όμως, για να μπορέσει ο άλλος να δει όλα αυτά κάθε φορά που σε θυμάται, θα πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, από την αρχή μέχρι το τέλος της σχέσης σας. Επομένως, γιατί να προσπαθείς να «διευκολύνεις» τη θέση σου με δήθεν ευγενικούς χειρισμούς και… όμορφα ψέματα, αντί να πεις την αλήθεια; Χωρίς ρετούς και «ωμή», όπως είναι. Δεν χρειάζεται ούτε να εξαφανιστείς, ούτε να κάνεις τον άλλο με τη συμπεριφορά σου να σε σιχαθεί ή να σου ζητάει παρακαλώντας το τέλος. Απλά μίλα με ειλικρίνεια και θα δεις πως και ο άλλος θα το εκτιμήσει πολύ περισσότερο.

Φιλιά,
Μ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like