Επικοινωνούμε πλέον καλύτερα μέσω … sex

Σε μια εποχή όπου όλες οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν ατονήσει, το σεξ τείνει να εξελιχθεί ως τον μόνο συνήθη τρόπο επικοινωνίας. Σήμερα αυτός το τομέας είναι για τους περισσότερους ο πιο προβληματικός. Ποιοι λόγοι όμως οδήγησαν στη φθορά της σεξουαλικότητας του σύγχρονου ανθρώπου;

Η εμπορευματοποίηση του σεξ έχει οδηγήσει στην απομυθοποίησή του, καθώς πληθώρα ταινιών ερωτικού περιεχομένου έχουν εισβάλλει στη ζωή όλων, ενώ κοινό μυστικό είναι ότι περιοδικά και σίριαλ συμπεριλαμβάνουν εικόνες ή σκηνές ερωτικού περιεχομένου αν θέλουν να επιτύχουν υψηλές πωλήσεις ή τηλεθέαση.

Η παραπληροφόρηση γύρω από την ερωτική πράξη, έχει επίσης αποδιοργανώσει τη σεξουαλική ζωή. Οι εξωπραγματικές διαστάσεις που αποδίδονται στο πέος ενός άνδρα, τον μπλοκάρουν και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και άγχη που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Η σημερινή κοινωνία απαιτεί από τον άνδρα μια άμεση και ατσάλινη στύση κάθε φορά που βλέπει μια ωραία γυναίκα, και από την γυναίκα πολλαπλούς οργασμούς από το πρώτο κιόλας άγγιγμα ενός άνδρα.

Η τεχνολογία σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση του σεξ έχει οδηγήσει στην πλήρη διαφάνεια της σεξουαλικότητας, ταυτόχρονα με την σταδιακή κατάργηση του ιδιωτικού ασύλου. Ολοένα και συχνότερα οι προσωπικές στιγμές των ζευγαριών βιντεοσκοπούνται με σκοπό την πώλησή τους. Το γεγονός αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.
Άλλος ένας λόγος που δυσχεραίνει τη σεξουαλικότητα των ατόμων σήμερα είναι ότι οι σχέσεις, το σεξ και ο έρωτας απαιτούν πολύ ελεύθερο χρόνο, κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε αφθονία σήμερα.
Σήμερα, αν ένας γονιός ερωτηθεί τι πιστεύει για τις προγαμιαίες σχέσεις θα δώσει συχνά απαντήσεις όπως, δεν ξέρω ή δεν απαντώ. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν σταθερές και δεδομένα για τους νέους, και αυτό δυσκολεύει τη λειτουργία μας στο σεξ.

Η ραγδαία εξάπλωση των αφροδίσιων νοσημάτων και του Aids, νοσημάτων δηλαδή που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο επηρεάζουν καθοριστικά τη σεξουαλική ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

sexy coupleΓια να επιτευχθεί η εμπορευματοποίηση του σεξ γίνεται μια προσπάθεια οι άνθρωποι να πειστούν ότι πρέπει να αποφεύγουν τις μόνιμες σχέσεις που παρέχουν συναισθηματική κάλυψη, διότι όλη η εμπορευματοποίηση στηρίζεται στους ανθρώπους που δεν έχουν μόνιμη σχέση. Αυτό σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αντίληψη του να «περνάμε καλά», χωρίς να προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα για το μέλλον ή την συναισθηματική μας ολοκλήρωση, οδηγούν στην απομάκρυνση από την ανάγκη της συντροφικότητας.

Τέλος, η ανταγωνιστικότητα ανάμεσα στα δύο φύλα καθιστά δύσκολη και πολλές φορές ανέφικτη την ομαλή λειτουργία της σχέσης ενός ζευγαριού. Τα ζευγάρια σήμερα επιδίδονται σε έναν αγώνα επικράτησης του ενός έναντι του άλλου, προσπαθώντας να επιτύχουν υψηλότερο επαγγελματικό, κοινωνικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο. Έτσι, οι σχέσεις γίνονται και συναισθηματικά ανταγωνιστικές με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ισορροπία.

Πηγή: iatronet.gr

You may also like