Επιλέγουμε τέχνη υπό το φως της Πανσελήνου…

Το πιο όμορφο αυγουστιάτικο φεγγάρι ετοιμάζεται να υποδεχτεί σύσσωμο το καλλιτεχνικό στερέωμα, υπηρετώντας πιστά την τέχνη και τον αρχαίο πολιτισμό. Αν δεν είστε εσείς ο νικητής του διαγωνισμού του The K-magazine για το δείπνο κάτω απ’ την Πανσέληνο, μην στενοχωρηθείτε! Η Αθήνα προσφέρει πληθώρα γεγονότων που αφορούν στην τέχνη, όπως παραστάσεις, συναυλίες και ξεναγήσεις στους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, υπό το φως της Πανσελήνου.

Το βράδυ της Παρασκευής λοιπόν, στις 31 Αυγούστου, θα έχετε την ευκαιρία να “ρομαντζάρετε” με Χατζηδάκι στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης στις 21.30 (από τις 21.00- 24.00 ανοίγουν δωρεάν και τους εκθεσιακούς χώρους). Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε την Πανσέληνο με τις μελωδικές φωνές της Τάνιας Τσανακλίδου και της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο Σούνιο, οι οποίες ερμηνεύουν τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου, με το συνθέτη να τις συνοδεύει στο πιάνο.

Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα μπορείτε να «πάτε μια βόλτα στο φεγγάρι» με την Αναστασία Μουτσάτσου και τον πιανίστα Ανδρέα Βουδούρη, ενώ νυχτερινή ξενάγηση και συναυλία οργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό από τις οχτώ το βράδυ ως τα μεσάνυχτα. Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 στην περιοδική έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ενώ η μουσική παράσταση από το Guitarte Ensemble στο αίθριο στις 21.30
Με μελωδικούς ήχους και κατανυκτική ατμόσφαιρα θα υποδεχτούν το φεγγάρι στη Ρωμαϊκή Αγορά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, αλλά και στη ρεματιά του Αμφιάρειου, ενώ ανοιχτά για το κοινό θα παραμείνουν το Επιγραφικό Μουσείο στην Τοσίτσα, όπου θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή στις 20.30 μ.μ., και η Κρήνη Θεαγένους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων.
.
Τέλος, το Μουσείο της Ακρόπολης θα φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου, που αναμένεται να γεμίσει τη βραδιά με μουσικές μελωδίες που ξεκινούν από τη Μικρή Νυχτερινή του Μότσαρτ και φτάνει σε έργα του Χατζηδάκι όπως, Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Λάυριο, Λιανοτράγουδα, του Θεοδωράκη, αλλά και παραδοσιακά, νησιώτικα και ηπειρώτικα τραγούδια.
Απολαύστε την ωραιότερη βραδιά του καλοκαιριού παρέα με την τέχνη της επιλογής σας και καλή σας διασκέδαση!

Πηγή: athinorama.gr

You may also like