Επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, βασισμένες σε βιβλία

Οι παρακάτω τηλεοπτικές σειρές γνωρίζουν εδώ και μερικά χρόνια τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Από την πρώτη σεζόν προβολής τους μέχρι και σήμερα οι εν λόγω σειρές, έχουν καταφέρει να αποσπάσουν εξαιρετικές κριτικές, ενώ κερδίζουν υποψηφιότητες και βραβεία σε σημαντικές κατηγορίες.
Αυτό που ίσως να μην γνωρίζατε, είναι ότι οι συγκεκριμένες σειρές είναι βασισμένες σε βιβλία και άλλοτε ακολουθούν πιστά την ιστορία όπως αποτυπώνεται στις σελίδες, τις περισσότερες φορές όμως “δανείζονται” από αυτό τους χαρακτήρες και το θέμα για να το αναπτύξουν στη σειρά.

Από τα ‘True Blood’ και ‘Vampire Diaries’, μέχρι τα ‘Friday Night Lights’ και ‘Sex and the City’, δείτε από πώς ‘γεννήθηκαν’ οι ιστορίες των αγαπημένων σας σειρών.

 

True Blood
Η Charlaine Harris μέσα από το μυθιστόρημα ‘Dead Until Dark’, μας σύστησε στην Sookie Stackhouse και στον κόσμο των βαμπίρ. Παρόλα αυτά, η αρχική ιστορία του βιβλίου διαφέρει σε μεγάλο βαθμό με την πλοκή της σειράς, αφού ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, πεθαίνει σύμφωνα με την αφήγηση της Harris.

 

 

 

 

Dexter
Η μεγάλη επιτυχία του Dexter οφείλεται στο πρωτότυπο σενάριο, την ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, με κοινωνική συνείδηση. Το ‘Dexter’ προβάλλεται από το κανάλι HBO και δεν ακολουθεί την αφήγηση του βιβλίου του Jeff Lindsay.

 

 

 

 

The Vampire Diaries

Η δημοφιλής σειρά ‘The Vampire Diaries’ είναι εμπνευσμένη από τα ομώνυμα σύγχρονα μυθιστορήματα της L.J Smith. Τα βιβλία έχουν απήχηση κυρίως στο νεανικό κοινό, όπως και η τηλεοπτική σειρά, η οποία προβάλλεται από το CW.

 

 

 

 


Friday Night Lights

Μέσα από το βιβλίο Friday Night Lights: A Town, A Team and a Dream του H.G.Bissinger, δημιουργήθηκε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές με κυρίως θέμα τον κόσμο των σπορ. Το βιβλίο και η σειρά είναι εξίσου αγαπημένα στους λάτρεις του είδους.

 

 

 

 

 

Sex and the City

Η πασίγνωστη και αγαπητή σε όλους ιστορία  του ‘Sex and the City’ πριν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, κυκλοφόρησε σε μια σειρά best- seller βιβλίων από την Candace Bushnell. Το πρώτο βιβλίο με τίτλο ‘Sex and the City’ κυκλοφόρησε το 1996 και παρουσιάζει τον κόσμο των εργένηδων και των γυναικών που ψάχνουν για τον δικό τους Mr.Big . Τα υπόλοιπα βιβλία ‘Four Blondes’, ‘Trading Up’, ‘Lipstick Jungle’, και ‘One Fifth Avenue’ κυκλοφόρησαν τις επόμενες χρονιές, ενώ παρουσιάζουν την ελιτίστικη ζωή στο Manhattan, καθώς επίσης και την καθημερινότητα ελεύθερων γυναικών.

Η ιστορία της Carrie Bradshaw ‘ξετυλίγεται’ στα βιβλία ‘The Carrie Diaries’ (2010) και ‘Summer and the City’ (2011).

 

 

 

 

Πηγή: www.flavorwire.comhttp://www.candacebushnell.com/books.html

You may also like