Εργαζομενη στο Λονδίνο; Προσοχή στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις!

Σύμφωνα με έρευνα, στο Λονδίνο οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά από οπουδήποτε αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο, παίρνουν μικρότερο μισθό όταν καταφέρουν να βρουν δουλειά, αλλά και είναι περισσότερο πιθανόν να παρενοχληθούν σεξουαλικά! Ο Σέρι Γκόνταρντ, ο επικεφαλής της εταιρείας που έκανε την έρευνα, δήλωσε: “Η ανάλυσή μας αποδεικνύει πως το χάσμα ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες, στο Λονδίνο, έχει αρχίσει να διευρύνεται”.

Με την ανεργία αλλά και τις περικοπές των προνομίων να αυξάνονται γρηγορότερα στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες, όλοι προβλέπουν πως όλο και περισσότερες γυναίκες θα πέφτουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ειδικότερα στις γυναίκες που αποτελούν εθνική μειονότητα (μαύρες, κ.α.) εκτιμάται πως 4 στις 10 θα ζουν κάτω από αυτό το όριο.

Η σεξουαλική βία είναι, επίσης, υψηλότερη από οπουδήποτε αλλού, καθότι 132 σεξουαλικές παρενοχλήσεις συμβαίνουν ανά 100.000 ανθρώπους στο Λονδίνο…

Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άντρες δουλεύουν σε ακριβοπληρωμένες εργασιακές θέσεις, στο Λονδίνο, εξηγεί εν μέρη το διευρυμένο μισθολογικό χάσμα στην πρωτεύουσα, όπου οι γυναίκες λαμβάνουν περίπου 22.8% μικρότερους μισθούς απ’ ό,τι οι άντρες, τη στιγμή που το ποσοστό σε όλη τη χώρα βρίσκεται στο 14.9% . Από τη στιγμή, βέβαια, που το 62% όλων των εργασιών, και η μεγάλη πλειοψηφία των υψηλά αμειβομένων, καταλαμβάνονται από άντρες, τα συμπεράσματα δεν προκαλούν μεγάλη έκπληξη.

Αντιθέτως, στο δημόσιο τομέα οι γυναίκες έχουν μια πιο έντονη παρουσία, καθώς λαμβάνουν 13.2% μικρότερο μισθό από τους άντρες, εν αντιθέσει με τον ιδιωτικό τομέα όπου το ποσοστό βρίσκεται στο 20.4%.

Ένα επιπλέον εύρημα που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι το 2009, το 31% των οικογενειών στην πρωτεύουσα, ήταν μονογονεϊκές οικογένειες, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, ο γονιός ήταν γυναίκα.

Όμως, ο συνδυασμός του υψηλού κόστους φροντίδας των παιδιών, οι αποστάσεις αλλά και η δυσκολία να βρουν εργασία με “χαλαρό” ωράριο, απομακρύνουν πολλές γυναίκες από το να δουλέψουν.

Πηγή: OnAir24

You may also like