‘Ερευνα: Η Απιστία είναι το μέσο για να σωθεί ο γάμος;

60dbbbbc0986e3066c9578eae6d560f6Μία απιστία θα μπορούσε να σώσει έναν γάμο; Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, μία στις τρεις γυναίκες είναι περιέργως πεπεισμένη. Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν ένα παρανομο δεσμό, το 73% υποστηρίζουν ότι “ξενοκοίταξαν” επειδή αισθάνθηκαν ότι είχαν παραμεληθεί από το σύντροφό τους. Ως εκ τούτου, ορισμένοι πιστεύουν ότι η απιστία μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή για το ζευγάρι.

“Μερικές φορές μια “περιπέτεια” μπορεί να ξυπνήσει το ζευγάρι. Ο σύντροφος που απατάται συνειδητοποιεί πόσο σημαντικό είναι για αυτόν το έτερον ημισυ (όταν ανακαλύψει την ανθοδέσμη από άγνωστο αποστολέα )και πόσο θα ήταν καταστροφικό να το χάσει», υποστηρίζει η ειδική στον τομέα των σχέσεων, Tracey Cox στη Daily Mail. “Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η απιστία καταστρέφει σχέσεις. Σπάει το δεσμό εμπιστοσύνης και συνήθως οι πληγές δεν θα μπορέσουν ποτέ να επουλωθούν, από καμία από τις πλευρές, αν φυσικά μαθευτεί!

infidelity1Μία άλλη έρευνα έδειξε πρόσφατα ότι οι άνδρες δυσκολεύονται πολύ να εμπιστευτούν και πάλι τη σύντροφό τους που έχει απιστήσει. Αντιθέτως φαίνεται ότι οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν μία καθαρά σεξουαλική σχέση του συντρόφου, αλλά δεν θα τον δεχτεί ποτέ πίσω αν αυτός ερωτεύτηκε με μια άλλη γυναίκα, ακόμη και αν δεν την έχει ακουμπήσει καν. Η απιστία που περικλείει σεξ είναι λιγότερο επώδυνη από την συναισθηματική απιστία.
Μάλιστα οι περισσότερες προτιμούν να έχουν έναν άνδρα που “ξενοκοιτάζει”, για να το θέσουμε ευγενικά, παρά να διαλύσουν το γάμο τους και να μείνουν μόνες τους!

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η απιστία είναι σύμπτωμα του προβλήματος όχι η αιτία. Γι αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αποκαλυφθεί, το ζευγάρι αρχίζει και επικοινωνεί πιο ανοιτά και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα η σχέση να γίνει πιο δυνατή και πιο ουσιαστική!

Πηγή:http://www.independent.co.uk

You may also like