Ερχεται ο Τρελαντώνης!

Ο μικρότερος αδερφός της Πηνελόπης Δέλτα, ο Αντώνης Μπενάκης, γίνεται ο «Τρελαντώνης» του μυθιστορήματός της, στο οποίο η ίδια θα περάσει στο μυθιστόρημα με τη μορφή της Πουλουδιάς.

Αυτό το έργο επέλεξε η Σοφία Σπυράτου για να στήσει τη φετινή παράστασή της για παιδιά, στην παιδική σκηνή του Ακροπόλ. Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα που εκδόθηκε το 1932 θα ζωντανέψει μέσα από τη δραματουργική επεξεργασία του ποιητή Στρατή Πασχάλη.

Πρόκειται «για το πιο αξιαγάπητο σκανδαλιάρικο αγοράκι που έπλασε η Πηνελόπη Δέλτα, σύμβολο της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής φαντασίας, η πιο προσφιλής μορφή της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας», σημειώνει η σκηνοθέτις και χορογράφος, τονίζοντας ότι στη δική τους παράστασης «δίνεται έμφαση στην ανασύσταση του κλίματος της εποχής αλλά με μοντέρνο βλέμμα. Με ζωντανή μουσική και δωδεκαμελή θίασο ηθοποιών και χορευτών, η παράσταση αναπολεί την αθωότητα των περασμένων εποχών, μέσα από τη νοσταλγία και τη ματιά των μεγάλων. Στον Τρελαντώνη πλησιάζουμε ξανά τα περασμένα αλλά με νέο βλέμμα, μέσ’ από σύγχρονες χορευτικές και σκηνοθετικές τεχνικές. Αυτό το μπόλιασμα του κλασικού με το καινοτόμο βρίσκεται στην καρδιά της παράστασης».

Με πρωτότυπη και ζωντανή μουσική επί σκηνής από τον Απόλλωνα Ρέτσο, σκηνογραφία του Γιάννη Μετζικώφ, φωτισμούς του Γιώργου Τέλλου, ο «Τρελαντώνης» θα παιχθεί από τον νεαρό ηθοποιό Γιώργο Νούση ενώ τον θίασο αποτελούν οι Κατερίνα Γερονικολού, Νεφέλη Μαϊστράλη, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Κατερίνα Πατσιάνη, Λούσα Μαρσέλλου, Νικορέστης Χανιωτάκης, Νάντια Μητρούδη, Άλκης Μπακογιάννης, Βένια Σταματιάδη, Στράτος Λύκος, Πάρις Θωμόπουλος. Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 15.00 & κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00. Τιμές για ενήλικες 12 ευρώ και για παιδιά 10 ευρώ.

* Aπό το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στο Θέατρο «Ακροπόλ» (Ιπποκράτους 9-11 τηλ. 210.3643700 / και www. ticketservices.gr)

Πηγή:http://www.tovima.gr

You may also like