Ερωτικός ονειροκρίτης: Πως ερμηνεύονται τα καυτά όνειρα;

Αποκλείεται να μην σας έχει συμβεί να ξυπνήσετε με έντονη ανάμνηση ενός ερωτικού ονείρου που σας δημιουργεί απορίες. Τι μπορεί να σημαίνει; Η επιστήμη το δηλώνει καθαρά: όποιος γνωρίζει την ερμηνεία των ερωτικών ονείρων του μπορεί να μάθει πολλά για την σεξουαλικότητά του – και κατά αυτόν τον τρόπο να την κάνει πιο ολοκληρωμένη. Διότι στις ονειρικές εικόνες μπαίνουν πάντα κρυφά και οι ερωτικές επιθυμίες μας.

Τι θέλουν όμως να μας πουν αυτά τα όνειρα; Τι σημαίνει όταν ονειρευόμαστε φρούτα; Ή σεξ με κάποιο γνωστό μας; Ή ένα αντρικό στήθος; Η ψυχολόγος Dr. Pam Spurr και το ευφυέστατο βιβλίο της «Κατανοώντας τα ερωτικά όνειρα» μας βοηθούν να φτιάξουμε ένα μικρό λεξικό – ονειροκρίτη για να αποκτήσετε τις πρώτες βασικές γνώσεις!

TigerΑιλουροειδή

Τα όνειρα στα οποία πρωταγωνιστούν αιλουροειδή (λιοντάρια, τίγρεις, ή άλλα) αποτελούν σημάδι ότι η πιο «άγρια» πλευρά της ύπαρξης αναζητά απελευθέρωση. Ένα συχνό τέτοιο όνειρο αποτελεί η αυτοϊκανοποίηση του ατόμου ή η ερωτική πράξη την στιγμή που ένα τέτοιο άγριο ζώο τον τριγυρίζει. Αν, ωστόσο, το συγκεκριμένο όνειρο προκαλεί φόβο στο άτομο, μπορεί να σημαίνει ότι ο ερωτικός σύντροφος γίνεται αντιληπτός από το άτομο ως σεξουαλικός κυνηγός, ενώ το άτομο που ονειρεύεται είναι το τρομαγμένο θήραμα.

 

Small_Dunes_of_Badain_Jaran_DesertΈρημος

Η ερημιά αυτών των ονείρων συμβολίζει την έλλειψη της αίσθησης εκπλήρωσης μέσα από τις στενές, προσωπικές σχέσεις. Το γυμνό τοπίο, η ξηρασία και η ζέστη συνοδεύονται συχνά με αισθήματα μοναξιάς και επιθυμίας. Συχνά το άτομο επιθυμεί να γεμίσει κάπως αυτό το τοπίο για να αποκτήσει αίσθηση της ζωής. Αναζητά απεγνωσμένα κάποιο σημάδι ζωής και διαπιστώνει ότι δεν βρίσκει τίποτα. Αυτή η επιθυμία εκπροσωπεί την επιθυμία  ενός άντρα να γεμίσει το «κενό» μιας γυναίκας ή την επιθυμία μιας γυναίκας για έναν άντρα που θα γεμίσει αυτό το «κενό».

 

Σπίτια

Σεξουαλικά όνειρα, τα οποία διαδραματίζονται μέσα στο ίδιο το σπίτι του ατόμου, απευθύνονται στην καρδιά της ερωτικής ζωής. Εφόσον το σπίτι δεν είναι  «κλειδωμένο», μπορεί το άτομο να ερμηνεύσει κυριολεκτικά το σεξ που διαδραματίζεται εκεί – είτε είναι ευχάριστο είτε δυσάρεστο, ικανοποιητικό ή μη.

Ερωτικές εικόνες που διαδραματίζονται σε ένα άγνωστο σπίτι και συνοδεύονται από ένα αίσθημα φόβου, συμβολίζουν το συναίσθημα του ατόμου ότι οι πραγματικές του επιθυμίες παραμένουν μακρινές και άγνωστες. Αυτό αποτελεί ένδειξη επιθυμίας για μεγαλύτερη περιπέτεια–ενδεχομένως μια αλλαγή τοποθεσίας.

 

 

 

Κλειστή πόρτα 

Αν θέλετε να διαρρήξετε μια κλειστή πόρτα ή αν βλέπετε ότι ακούτε ερωτικούς ήχους πίσω από μια κλειστή πόρτα, αυτό συμβολίζει το συναίσθημα αποκλεισμού από τον ερωτικό σύντροφο. Εναλλακτικά μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο αρνείται να αναγνωρίσει κάποιες πλευρές της σεξουαλικότητάς του.

Σεξ στο αεροπλάνο

Το σεξ στο αεροπλάνο συνήθως αποτελεί ένδειξη ικανοποίησης από την ερωτική ζωή, καθώς το αεροπλάνο αποτελεί φαλλικό σύμβολο.

 

 

dragon-fruitΦρούτα

Αν βλέπετε ότι προσπαθείτε να πιάσετε ένα φρούτο και δεν μπορείτε, αυτό συμβολίζει την σεξουαλική απόγνωση, είτε μέσα στα πλαίσια μίας σχέσης είτε λόγω του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο διάστημα είσαστε μόνοι σας. Αν καταφέρετε να πιάσετε το φρούτο, τότε απολαμβάνετε την σεξουαλική ελευθερία ή την ελευθερία επιλογής εν γένει. Στα όνειρα των αντρών, μερικά φρούτα μπορούν να συμβολίσουν και τα γυναικεία γεννητικά όργανα, ειδικά αν εμφανίζονται ώριμα στο όνειρο.

 

 

 

 

Ρούχα που πέφτουν από πάνω σας

Αυτό το όνειρο σημαίνει ότι το άτομο νιώθει εκτεθειμένο στην ερωτική του σχέση/ζωή.

 

 

Ανδρικό στήθος

Εικόνες στις οποίες εμφανίζεται το ανδρικό στήθος και περιέχουν σεξουαλικούς υπαινιγμούς, αποτελούν συνήθως ένδειξη ικανοποίησης μέσα στην σεξουαλική σχέση. Το ανδρικό στήθος συμβολίζει την δύναμη και την παρηγορία και κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί επίσης να συμβολίζει το γενικότερο βάθος των συναισθημάτων μέσα στη σχέση.

Γνωστό πρόσωπο

Συχνά οι άνθρωποι μπερδεύονται όταν βλέπουν ερωτικά όνειρα με τυχαίους γνωστούς (ταχυδρόμος, καταστηματάρχης, γείτονας). Η μία και προφανής εξήγηση είναι το άτομο ελκύεται από τον τυχαίο αυτό γνωστό σε κάποιο επίπεδο και ίσως θα έπρεπε να εξετάσει αυτή την έλξη. Σε άλλες περιπτώσεις όμως είναι ότι τα όνειρα αυτά αντιπροσωπεύουν ένα μπέρδεμα εικόνων από την πραγματική ζωή. Οι σκέψεις περί σεξ μπερδεύονται με σκέψεις για άλλους ανθρώπους τους οποίους συνάντησε πρόσφατα το άτομο για λίγο ή με τους οποίους είχε πρόσφατα κάποια συναλλαγή και δεν δηλώνουν κάποια φαντασίωση.

 

 

You may also like