Εσείς αναρωτιέστε, οι έρευνες σάς απαντούν

περπατημα..Υπάρχουν πληροφορίες που αφορούν στην υγεία μας και πολλοί τις αγνοούμε. Μην ανησυχείτε όμως καθόλου γι’ αυτό! Έρευνες που πραγματοποιούνται τακτικά στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως έχουν διεξάγει έρευνες και αυτά είναι τα ασφαλή συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει.

1. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας σε όλες τις χώρες με οικονομική κρίση υπάρχει και αύξηση της καρδιαγγειακής θνησιμότητας. Κακή ποιότητα διατροφής, αύξηση καπνιστικής συνήθειας σε συνδυασμό με αυξημένο άγχος και κατάθλιψη είναι οι παράγοντες που ευθύνονται.

2. Προτίμησε να κοιμάσαι στο αριστερό πλευρό αν αντιμετωπίζεις πεπτικά προβλήματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να καταπραΰνει τις καούρες σε άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

3. Τα καλά ενημερωμένα και σωστά εκπαιδευμένα σχετικά με την πάθησή τους άτομα έχουν 75% λιγότερες πιθανότητες για επιπλοκές λόγω διαβήτη, σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.

4. Έρευνα του Πανεπιστημίου Columbia απέδειξε ότι το όσοι καταναλώνουν σε καθημερινή βάση γάλα σόγιας έχουν χαμηλότερη συστολική πίεση.

5. Κατά 50% έχουν αυξηθεί οι αλλεργίες την τελευταία 30ετία σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Η ίδια πηγή αποκαλύπτει ότι ένας στους τρεις Έλληνες θα παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση κάποια στιγμή στη ζωή του.

6. Δύο με τρεις φορές περπάτημα τη βδομάδα για 20 – 40 λεπτά τη φορά μπορούν να μειώσουν τον πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και στη μέση, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

γαλα+σογι..7. Αν έχετε ευερέθιστο έντερο συνδυάστε τα όσπρια με πράσινη σαλάτα για να αποφύγετε το φούσκωμα και αποφύγετέ τα εντελώς αν έχετε ουρική αρθρίτιδα, καθώς έχουν αρκετά υψηλό περιεχόμενο σε ουρικό οξύ. Αποφύγετέ το αν έχετε νεφρική ανεπάρκεια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φώσφορο.

8. Σουηδική έρευνα συνδέει την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ με τη συχνή διατροφή με προϊόντα fast food.

9. Τρείς σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου θα εξαφανίσουν το ενοχλητικό σπυράκι από το πρόσωπό σας, γιατί έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Πηγή: περιοδικό Forma

You may also like