Εσείς, αυτός και οι διακοπές σας…, από τη Μαρία Παπουτσάκη

10565980_830274423651998_1979206275_nΚοινές διακοπές. Και μάλιστα οι πρώτες σας. Σίγουρα θα είστε αρκετά προβληματισμένες για το τι μπορεί να συμβεί εκεί, γι αυτό θα σας πω μερικά dos και don’ts για να επιστρέψετε όπως φύγατε. Δηλαδή μαζί.

* Βάλτε τέλος στο πρόγραμμα

Η αλήθεια είναι πως οι άντρες δεν φημίζονται για την οργάνωση και την ικανότητα να προγραμματίζουν –τουλάχιστον όχι όσο εμείς οι γυναίκες. Είναι πιο χαλαροί. Άρα οι διακοπές είναι η καλύτερη ευκαιρία να θέσουμε το μυαλό μας σε αδράνεια. Έλα όμως που από την στιγμή που θα πατήσουμε το πόδι μας στο λιμάνι μας περιμένει μια σειρά δραστηριοτήτων. Επειδή όμως πάμε διακοπές και όχι επαγγελματικό ταξίδι, αφήνουμε στην άκρη κάθε είδους πρόγραμμα και αποφασίζουμε από κοινού εκείνη την στιγμή τι θα κάνουμε. Όχι από το βράδυ. Μην βγάλετε χαρτί και στυλό να γράψετε τι θα κάνετε την επομένη μέρα. Γιατί εκτός του ότι δεν θα το κάνετε, θα εκνευρίσετε και τον φίλο σας

* Όχι περιττά πράγματα

Σας παρακαλώ, λυπηθείτε τον κακομοίρη που θα κουβαλήσει και τα δικά σου πράγματα –αν είναι gentleman. Όσο και αν του αρέσει να δείχνει τους γυμνασμένους του μυς, δεν έχει καμία όρεξη να κουβαλήσει με τρεμάμενα πόδια, κάτω από τον καυτό ήλιο, τις δύο 20κιλες βαλίτσες σας. Γι’ αυτό τον λόγο, σίδερα, σεσουάρ, 623 μπιχλιμπίδια και αμέτρητα, αχρείαστα ρούχα τα αφήνουμε στο σπίτι, αν δεν θέλετε να αφήσει τις διακοπές στη μέση επειδή έπαθε λουμπάγκο.

* Αφήστε τον λίγο μόνο του

Αν το βλέμμα του είναι λίγο απλανές και «σκαλωμένο» όταν του λέτε πόσο ωραία θα είναι να είστε μαζί 24 ώρες το 24ωρο για δέκα μέρες, μην απορήσετε. Το χαμόγελό του θα «παγώσει», διότι δεν θα φανταστεί ένα χαρούμενο ζευγάρι, αλλά ένα ζευγάρι χειροπέδες. Κάνε του λοιπόν την χάρη να τον αφήσετε μόνο του. Το καλύτερο που θα μπορούσατε να του κάνετε, είναι να τον ξυπνήσετε το πρωί και να του πείτε ότι θα πάτε μόνη σας μια βόλτα στην αγορά για σουβενίρ. Θα σας λατρέψει περισσότερο. Ξέρετε πόσο σιχαίνεται τις ατελείωτες ώρες στα μαγαζιά.

10485374_830274430318664_1793284043_n* Πηγαίνετε όπως είστε

Οι μικρές ιδιαιτερότητες των γυναικών δείχνουν πιο γλυκές όταν αποκαλύπτονται στις διακοπές. Είμαστε πιο χαλαρές, έχουμε καλύτερη διάθεση και εν τέλει το νόημα των διακοπών είναι να μάθει ο ένας τον άλλον καλύτερα. Μην διστάσετε να τραγουδήσετε την ώρα του μπάνιου και γενικότερα να φερθείτε αυθόρμητα. Χαλάστε του λίγο την εικόνα της τέλειας και αψεγάδιαστης γυναίκας. Θα το εκτιμήσει.

* Για τα λεφτά

Το οικονομικό είναι συχνά το μεγαλύτερο αγκάθι στις διακοπές των ζευγαριών. Γι’ αυτό τον λόγο συζητήστε πολύ πριν ξεκινήσετε για το νησί πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε από κοινού. Μην διστάσετε και φανταστείτε ότι είναι άκομψο και μπορεί να τον φέρεται σε δύσκολη θέση. Δέκα μέρες λανθασμένης, κοινής οικονομικής διαχείρισης, μπορούν να προκαλέσουν «θερμά» επεισόδια. Και δυστυχώς όχι στο κρεβάτι.

Κάνετε όσα σας είπα και θα με θυμηθείτε!

You may also like