Εσείς γνωρίζατε αυτή την λεπτομέρεια για το “Torn”;

Η επιτυχία των ‘90s από τη Natalie Imbruglia είναι μία… επανεκτέλεση!

Όσοι μεγαλώσαμε με τη μουσική των ‘90s σίγουρα θυμόμαστε αρκετές επιτυχίες των charts. Πολλοί, μάλιστα, αγχωνόμασταν να… γράψουμε σε κασέτα (τι είπα τώρα, ε;) όταν έπαιζε στο ραδιόφωνο το “Wonderwall” των Oasis, για παράδειγμα, εννοείται χωρίς τις διαφημίσεις ή τα σχόλια του εκάστοτε παραγωγού! Ένα από τα τραγούδια που έμειναν από εκείνη τη δεκαετία είναι και το “Torn” της Natalie Imbruglia.

Το “Torn” ήταν το κομμάτι που απογείωσε τη φήμη της Αυστραλής τραγουδίστριας όταν το 1997 κυκλοφόρησε το debut album της με τίτλο “Left In The Middle”. Η αλήθεια, όμως, είναι πως πρόκειται για μία… διασκευή!

Το 1993 οι Scott Cutler και Anne Preven συνέθεσαν το τραγούδι με σκοπό να το ερμηνεύσει η Preven. Τελικά το τραγούδι παρουσιάστηκε live από το αμερικάνικο συγκρότημα των δημιουργών, τους Ednaswap. Την ίδια χρονιά το τραγούδι μεταφράστηκε στα δανέζικα αποκτώντας τον τίτλο “Brændt” (“Burned” στα δανέζικα) για να ηχογραφηθεί σε studio υπό την ερμηνεία της Δανής Lis Sørensen.

Λίγο αργότερα, οι Ednaswap πρόσθεσαν το “Torn” στο debut single album τους με τίτλο “Glow”…

… ώσπου έφτασε το 1997 και το “Τorn” έγινε διάσημο μέσω της Natalie Imbruglia! Το τραγούδι πρωτοστάτησε στα μεγαλύτερα charts, όπως το Mainstream Top 40 του Billboard, ενώ η ερμηνεύτρια έφτασε να είναι υποψήφια για βραβείο Grammy ως η Καλύτερη Ερμηνεύτρια, με τη Celine Dion να την… προσπερνάει στη στροφή με το “My Heart Will Go On”.
Φυσικά, η είδηση δεν άφησε ασυγκίνητους τους χρήστες των social media, με το Twitter να έχει πάρει φωτιά από τις αντιδράσεις των μελών τους!

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ συμμερίζομαι εν μέρει την αναστάτωση όσων… έμαθαν αυτήν την αλήθεια! Όχι πως δεν απολαμβάνω το κομμάτι όποτε το ακούω, αλλά ναι, νιώθω σα να μου έκλεψαν ένα κομμάτι της εφηβικής μου ηλικίας! Τελικά η άγνοια ενίοτε είναι ευλογία (;)!

You may also like