Εσείς με ποιό βιβλίο θα ταιριάξετε το μαγιώ σας;

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα, που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί. Και δεν προκαλεί μόνο το αισθητικό μας κομμάτι, αλλά ανασύρει και αγαπημένους, ξεχασμένους τίτλους της παγκόσμιας βιβλιογραφίας που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι που διανύουμε.

Φανταστείτε λοιπόν μαγιό, γυναικεία και ανδρικά, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και έρχονται σε τέλεια αρμονία με το εξώφυλλο του βιβλίου που επιλέξατε να διαβάσετε και να μην αποχωριστείτε –φυσικά– ούτε στην παραλία. Ενα εθνικό μπεστ σέλερ; Με μπλε και κίτρινες πινελιές; «Infinite zest» συνοδεύται με μπικίνι στο ίδιο μοτίβο. Ή μήπως κάτι πιο συντηρητικό ή γήινο;

Μυθιστορήματα, αστυνομικά διηγήματα, κλασικά, σύγχρονα, γνωστά, άγνωστα, παλιά, καινούργια αλλά και το «Εγκλημα και Τιμωρία» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι συνδυασμένο με ένα μαγιό–λαβύρινθο, σε άσπρο και μαύρο, σαν ιστός αράχνης. Μάλλον το συγκεκριμένο δεν ενδείκνυται για ηλιοθεραπεία αλλά αποκλειστικά για απογευματινές αναγνώσεις ή ανάγνωση κάτω από την ομπρέλα.

Τι θα λέγατε για τη «Γυναίκα του τίγρη»; Το ολόσωμο μαγιό αποκαλύπτει μία φωτογραφία από το ζωικό βασίλειο που αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη. Για μια πιο σεμνή αλλά εντυπωσιακή εμφάνιση είδαμε τη βιογραφία της Αβα Γκάρντνερ με μια λιτή, μαύρη, αρχαιοελληνική δημιουργία και ένα ολόσωμο μαγιό με έναν ώμο, για να ταιριάζει με το εξώφυλλο.

Το περιοδικό Matchbook, το οποίο είναι μηνιαίο και μπορεί να αναζητήσει κανείς στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.matchbookmag.com, μας βοηθά να βρούμε το ιδανικό μαγιό για να ταιριάζει με το βιβλίο που έχουμε επιλέξει να διαβάσουμε. Και το επόμενο φυσικά.

Το περιοδικό αναφέρεται στους αναγνώστες που όταν διαβάζουν ένα βιβλίο που τους αρέσει, δεν θέλουν να το αφήσουν από τα χέρια τους, ξεχνούν να φάνε, χάνουν τον ύπνο τους… Οχι εκείνους που τους ενδιαφέρει η βιτρίνα και η επιφάνεια.

Μια ιδέα που ξεκίνησε σαν αισθητική εμπειρία, μαζί και περιπέτεια της μόδας, μπορεί να εξελιχτεί σε κάτι ακόμη πιο συγκινητικό. Ενα παιχνίδι που μπορούμε να δοκιμάσουμε να σκηνοθετήσουμε και μόνοι μας, καθώς θα εμπνεόμαστε από τις στοίβες βιβλίων που είναι μέσα και έξω από τη βαλίτσα.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι μια κοπέλα, η Κέιτ Χάρντινγκ, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, δημιουργεί μια παράλληλη αντιστοιχία με βιβλία θετικής σκέψης και μαγιό για τις πιο εύσωμες πρωταγωνίστριες της παραλίας. Με υπερηφάνεια, χωρίς προκατάληψη.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr

You may also like