Εσείς πήρατε το “βραχιολάκι” σας;

Από το 2005 και κάθε χρόνο η εταιρεία καλλυντικών Estée Lauder συνεργάζεται με τον σχεδιαστή Δούκα Χατζηδούκα και τον Οκτώβριο, που ειναι  μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού -μας προσφέρουν ένα ξεχωριστό βραχιόλι για να θυμόμαστε όλο τον χρόνο την ροζ κορδέλα. Φέτος για ακόμα μία χρόνια το αγαπημένο «βραχιόλι- σύμβολο» κυκλοφορεί σε τρία χρώματα (ροζ, ασήμι και μαύρο) από μέταλλο και σε γκοφρέ υφή. Στοιχίζει μόνο 10 ευρώ και τα έσοδα που θα μαζευτούν από τις εισπράξεις του, διατίθενται για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Είναι πραγματικά ένα μικρό πόσο, αν σκεφτεί κάνεις πόσο μεγάλο είναι το κέρδος που προέρχεται από τις πωλήσεις του. Μπορείτε να το βρείτε  όλο τον μήνα στα σταντ της Estée Lauder, αν και από την προσωπική μου εμπειρία έχω να σας πω ότι έψαξα αρκετά γιατί εξαντλείται πολύ γρήγορα, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο.

Το μαύρο βραχιόλι έχει φτιαχτεί ειδικά για τους άντρες και ο σχεδιαστής υποστηρίζει ότι «Ο καρκίνος του μαστού στον άνδρα είναι μια σπάνια πάθηση με αναλογία μόνο 1% σε σχέση με την γυναίκα, ωστόσο επίσημες έρευνες φανερώνουν μια ολοένα αυξανόμενη τάση εμφάνισης του. Επειδή η νόσος δεν προειδοποιεί και δεν κάνει διακρίσεις, η Γνώση και η Πρόληψη είναι τα όπλα!». Σκεφτείτε λίγο και πράξτε ανάλογα. Εξάλλου είναι η δεύτερη χρόνια που κυκλοφορεί σε μαύρο χρώμα και για το αντίθετο φύλο, κάτι που με ένα τρόπο δείχνει ότι βασικά δεν διαφέρουμε σε τίποτα όταν έχει να κάνει με την προστασία της υγείας μας.

Το 8ο βραχιόλι λοιπόν είναι εδώ και περιμένει για ακόμα μία φορά να κάνετε το καθήκον σας, σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες. Η Ελένη Μενεγάκη το φορά και μας παροτρύνει λέγοντας «Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας και να μεταφέρουμε παντού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι κάτι που το ακούμε από μικρά παιδιά κι όμως πολλές φορές το ξεχνάμε, το αμελούμε, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να τύχει σε εμάς. Πόσα και πόσα σπίτια, γύρω μας, δίπλα μας, έχουν τουλάχιστον έναν άνθρωπο που έχει νοσήσει από τον καρκίνο του μαστού.»

Το μήνυμα για φέτος είναι «Δύναμη. Πίστεψε σε έναν κόσμο χωρίς Καρκίνο Μαστού. Είμαστε εδώ μέχρι να γίνει πραγματικότητα.» Εγώ πάλι θα σας πω ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να νοιαστούμε τον εαυτό μας , τους ανθρώπους που αγαπάμε και για να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους που χάσαμε από αυτή ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο αγοράζω το δικό μου βραχιολάκι.

You may also like