Εσύ… θα “το έκανες” όπως μία Γαλλίδα;

Μία Γαλλίδα αρθρογράφος μιλάει “έξω από τα δόντια” για το sex…

Αναμφίβολα έχεις διαβάσει αρκετά άρθρα γύρω από το sex και ειδικά για το πώς μπορείς να το αναθερμάνεις στη σχέση σου – έλα τώρα, όλες το έχουμε κάνει και δεν είναι και ντροπή! Βασικά… γι’ αυτήν ακριβώς τη ντροπή θέλω να σου πω! Δηλαδή, όχι εγώ, αλλά η Maïa Mazaurette, η Γαλλίδα αρθρογράφος της στήλης sex “Sex Actue” του περιοδικού GQ. Η Mazaurette (hint: πρόκειται για ψευδώνυμο) έδωσε πρόσφατα μία συνέντευξη στην Αμερικανίδα Maureen O’Connor για λογαριασμό του New York Magazine κι όσα λέει για το πώς αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι (κι ειδικά οι Γαλλίδες) το sex είναι σίγουρα ενδιαφέροντα. Για να σας προετοιμάσω λίγο, το απενοχοποιεί ευχάριστα!

01 Γενικότερα επικρατεί ο “κανόνας” πως το 3ο ραντεβού είναι εκείνο που εδραιώνει την οικειότητα ανάμεσα στους μελλοντικούς συντρόφους κι άρα ανοίγει ο δρόμος… για την αγκαλιά μας – αναρωτιέμαι τι περιμένατε να γράψω, πονηρούλια μου! Στη Γαλλία, όμως, αυτός ο κανόνας δεν τηρείται τόσο, καθώς το sex γίνεται όταν και οι δύο πλευρές το επιθυμούν, ακόμη κι αν πρόκειται αμέσως μετά το πρώτο ραντεβού. Σύμφωνα με τη Mazaurette, ίσως είναι και καλύτερο να κάνει ένα ζευγάρι sex στην αρχή της σχέσης, γιατί μετά οι εκπλήξεις μπορούν να είναι ακόμη μεγαλύτερες.

02 Η μονογαμία είναι σίγουρα το standard στις σχέσεις και σίγουρα κυριαρχεί και στη Γαλλία. Η διαφορά έγκειται στα όρια που θέτουν τα ζευγάρια, τα οποία είναι πιο ευέλικτα σε ό,τι αφορά το sex. Αν και σε σχέση η ίδια, η Mazaurette θα ήθελε στα επόμενα χρόνια να μπορεί να πειραματιστεί και να εξερευνήσει ελεύθερα εμπειρίες με άλλους (σεξουαλικούς) παρτενέρ. Οι Γάλλοι είναι πιο ειλικρινείς σε ό,τι αφορά την επιθυμία του… ξεστρατίσματος κι αυτό γιατί πιστεύουν πως όταν η μονογαμία επιβάλλεται, η σχέση δημιουργεί την αίσθηση εγκλεισμού – κι αυτό η αλήθεια είναι πως δεν είναι ποτέ καλό σε μία σχέση!

  03 Κάτι που φαίνεται περίεργο στη Mazaurette είναι το στοματικό σεξ. Για την ακρίβεια, ακόμη κι η μία φορά της φαίνεται περίεργη! Τι λέει η ίδια επί λέξει;

“Δε νιώθω ευχαρίστηση με το στόμα μου, γιατί οι Αμερικανίδες το κάνουν με τόση άνεση;”

04 Για τη Mazaurette, η… παρθενιά χάνεται κάθε φορά που κάνουμε sex με έναν νέο σύντροφο (ή παρτενέρ). Τι εννοεί; Πολύ απλά πως την πρώτη φορά που θα μοιραστούμε το κρεβάτι με κάποιον (ναι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!), όλα είναι περίεργα και για τους δύο, αλλά στην πραγματικότητα το sex είναι ένας καλός τρόπος να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφο/παρτενέρ. Και το sex πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κάτι συναρπαστικό, όχι κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθουμε ντροπή.

05 “Οι περισσότεροι κάνουν τα πάντα γύρω από το sex να μοιάζουν τόσο πολύπλοκα”, πιστεύει η Mazaurette. Όταν, μάλιστα, οι απόψεις της για το sex είναι τόσο “ανοιχτές” σίγουρα ένας Αμερικανός, λόγου χάρη, δε θα την έβλεπε με καλό μάτι. Κι αυτό γιατί, όπως είπαμε πιο πάνω, πιστεύει το sex χωρίς ραντεβού δε χρειάζεται να είναι φορτωμένο με ενοχές κι ανησυχίες.

06 “Γιατί είναι τόσο ντροπαλές οι γυναίκες στο να πλησιάσουν έναν άντρα στο bar;”, αναρωτιέται η Mazaurette. Στη Γαλλία μία γυναίκα εμφανίζεται πολύ πιο άνετη στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει μία αμιγώς σεξουαλική γνωριμία. Ναι, εννοείται πως θα προχωρήσει με προσοχή ώστε να διαπιστώσει πως ο “στόχος” της δεν είναι κανένας ψυχοπαθής, αλλά θα αφιερώσει το πολύ μισή ώρα. Λογικό, αν πρόκειται μόνο για sex, προφανώς και δεν την ενδιαφέρει ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό!

Μετά από αυτά σε ξαναρωτάω, φίλη… εσύ θα το έκανες à la française; ;)

Πηγή

You may also like