Ευκαιρία … να κάνετε διακοπές στο διάστημα!

Ζηλεύετε τους ανθρώπους της NASA που μπορούν να δοκιμάσουν τα όριά τους και να εξερευνήσουν το σύμπαν; Να η ευκαιρία σας.
Θα χρειαστείτε μόνο μια… μικρή περιουσία!
Για την ακρίβεια εάν έχετε 100 εκατ. Λίρες (περίπου 156 δις $) για ξόδεμα, μπορείτε να πετάξετε ως το φεγγάρι, σε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει τέσσερις αξέχαστους μήνες.

Την προσφορά κάνει μια διεθνής εμπορική εταιρεία διαστημικών μεταφορών που λέγεται Excalibur Almaz Limited.
Οι πλούσιοι λάτρεις της περιπέτειας που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το κόστος αυτής της κυριολεκτικά «εκτός κόσμου» εμπειρίας θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα φτάσουν στο φεγγάρι μετά το πλήρωμα του Απόλλων 17, που έζησε την περιπέτεια της ζωής του το 1972.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Αrt Dula, τόνισε το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μια απλή αποστολή αναψυχής και ότι η εν λόγω εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει διαστημικό τουρισμό που ενδιαφέρεται να ζήσει αυτήν την περιπέτεια.
Γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία διαφέρει τόσο από την προσφορά του Sir Richard Branson.
Ο Dula το ονομάζει πραγματική επιστημονική αποστολή- οι άνθρωποι που βρίσκονται «εν πτήση» θα πάνε πιο μακριά από όλους όσοι έχουν πάει προηγουμένως στο διάστημα. Μιας και η εταιρεία Excalibur Almaz Limited είναι βρετανική, καθώς βρίσκεται στη Νήσο του Μαν (Βρετανικά Νησιά), δεσμεύεται να επαναφέρει την παράδοση που είχε η ίδια η Βρετανία τον 16ο και 17ο αιώνα, όταν οι εξερευνητές της έφτασαν ως την άκρη του κόσμου για να προάγουν τη γνώση και να επαναφέρουν τον πλούτο.

Δεν ξέρω πόσο πλούτο θα φέρουν πίσω, συνέχισε ο κύριος Dula, αλλά ο πρώτος που θα ταξιδέψει μ’ αυτό θα κερδίσει επάξια μια θέση στην ιστορία.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το αξιομνημόνευτο αυτό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το 2015 και όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα θα μπορέσει να λάβει μέρος στην αποστολή.

Η αποστολή περιλαμβάνει εξερευνητές που χρηματοδοτούνται από την Κυβέρνηση, επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, ή τυπικούς δισεκατομμυριούχους (αν υπάρχει αυτός ο όρος), με έντονη ανάγκη να ζήσουν την ακραία αίσθηση της αδρεναλίνης.
Τα τρία μέλη του πληρώματος που θα είναι στο διαστημόπλοιο θα περάσουν από ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για έναν ολόκληρο χρόνο πριν τη μεγάλη έναρξη.

Πηγή: http://luxedb.com

You may also like