“Εφυγε” ο Μάτλοκ, ο αγαπημένος δικηγόρος της μικρής οθόνης

Όλοι όσοι είστε άνω των 30 τον γνωρίζετε και έχετε παρακολουθήσει τη δικαστική σειρά όπου πρωταγωνιστούσε, ως δικηγόρος Μπεν Μάτλοκ. Ο λόγος για τον Αντι Γκρίφιν, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 86 ετών στο σπίτι του στη Βόρεια Καρολίνα.

Αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι ένα ασθενοφόρο εκλήθη στο σπίτι του Γκρίφιθ, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες.

Ο Αμερικανός μουσικός και ηθοποιός υπήρξε στη δεκαετία του ’50 πρωταγωνιστής του Ελία Καζάν, αλλά έγινε ευρύτατα γνωστός μέσα από το The Andy Griffith Show και τον ρόλο του δικηγόρου Μπεν Μάτλοκ στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά που παιζόταν από το 1986 έως το 1995.

Την είδηση του θανάτου του Γκρίφιθ μετέδωσαν ξένα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον στενό φίλο του ηθοποιού Μπιλ Φράιντεϊ. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκε ένας “πανικός” , καθώς όλοι οι διάσημοι συνάδελφοι, συνεργάτες και δημοσιογράφοι συγκινήθηκαν….

Ο Γκρίφιθ ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής – είχε βραβευτεί μάλιστα και με Grammy.

Γρήγορα, μεταπήδησε στο θέατρο και στο Μπρόντγουεϊ όπου απέσπασε μια υποψηφιότητα για βραβείο Τόνι.

Έγινε γνωστός το 1957 όταν ο Ελία Καζάν του εμπιστεύτηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Μια μορφή μέσα στο πλήθος».

Το 2005 είχε τιμηθεί από τον Τζορτζ Μπους με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Πηγή:http://news.in.gr, Newsroom ΔΟΛ

You may also like