Εύκολη συνταγή για σπιτικό Banoffee, από τη Δάφνη Στράτου

ΥΛΙΚΑ:
*Για τη βάση:
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
100 γραμμάρια βούτυρο

*Για την κρέμα:
3 ώριμες μπανάνες
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κρέμα γάλακτος (300 ml)
Ξύσμα σοκολάτας ή τρούφα

2ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα μπισκότα. Τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Βουτυρώνουμε μια φόρμα (24 εκ.) και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα. Αφήνουμε και τη βάση στο ψυγείο να παγώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας. Προσθέτουμε το κακάο, μισό φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να ξανθίσει.
Έπειτα, κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες, τις απλώνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου, προσθέτουμε την κρέμα μας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και να “δέσουν”.
Σε 3-4 ώρες είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε το banoffee μας, περιλουσμένο με κρέμα σαντυγί και μπόλικο ξύσμα σοκολάτας ή τρούφας.
Καλή σας απόλαυση!

You may also like