Εύκολη τάρτα σοκολάτας με snickers, από τη Νιόβη Αναζίκου

Όταν η σοκολάτα συνάντησε την καραμέλα προέκυψε έρωτας… γεύσης! Αγαπημένη γεύση αυτό το γλυκό που φτιάχνεται γρήγορα στο σπίτι, εύκολα, γνωρίζοντας τι υλικά βάζουμε…Απλά κερδίζει τις εντυπώσεις!

*Βάση:
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή γεμιστά σοκολάτας
80 γρ. βούτυρο λιωμένο

*Καραμέλα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
150 γρ. φιστίκια αράπικα, χωρίς φλούδα, ανάλατα και ψημένα

*Γκανάζ:
400 γρ. κουβερτούρα τουλάχιστον
280- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
* Βάση:
Κάνουμε τρίμμα τα μπισκότα στο μούλτι ή πατώντας τα με τον πάτο ενός νεροπότηρου σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε ώς να νοτίσει το μείγμα.Σε μία ταρτιέρα ρίχνουμε το μείγμα και το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα στην βάση της τάρτας μας.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο.

*Καραμέλα:
Σε τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και περιμένουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά (αν είναι μέχρι το 9 η κουζίνα βάζουμε στο 7) μόλις αρχίζει και λιώνει προσθέτουμε ακόμα 2 κ.σ. ζάχαρη. Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλη μας η ζάχαρη, ανακατεύοντας πάντα.
Παράλληλα έχουμε ζεσταίνει αρκετά την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν αρχίσει να βράζει την ρίχνουμε στο τηγάνι με την καραμέλα μας, με προσοχή γιατί φουσκώνει το μείγμα από την ένωση των υλικών για αυτό να είναι σε ένα βαθύ τηγάνι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει σαν γλάσο η υφή της, περίπου 4-5 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι κι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από την παγωμένη βάση και πασπαλίζουμε τα φιστίκια χοντροκομμένα ή ολόκληρα.

*Γκανάζ:
Σε μπολ αλουμινένιο ή γυάλινο κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια, τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να γίνει χλιαρή και την περιχύνουμε στην τάρτα μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο. Ύστερα από 2 ώρες μπορούμε να την σερβίρουμε.

Στην καραμέλα μπορείτε να βάλετε και κρύα την κρέμα γάλακτος αλλά θα σας παγώσει την καραμέλα και θα χρειαστεί διπλάσιος χρόνος στο ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Το αλάτι μην σας παραξενεύει, αυτό είναι που κάνει ενδιαφέρουσα την γεύση της καραμέλας, είναι απαραίτητο. Αν δεν σας αρέσουν τα σκέτα μπισκότα, προτιμήστε τύπου cookies σοκολατένια ή γεμιστά. Τα φιστίκια πριν τα βάλετε στην τάρτα να τα έχετε ψήσει στο φούρνο σκέτα στους 180 αέρα για 8-10 λεπτά και αφήνεται να κρυώσουν. Διατηρείται η τάρτα κι εκτός ψυγείου αν δεν κάνει ζέστη. Η δόση είναι για τσέρκι ή ταρτιέρα 24 εκατοστών.

You may also like