Εύκολο Streching για χαλάρωση μετά τη δουλειά, από τον Μάνο Βροντζάκη

Καλή Εβδομάδα !!!
Σήμερα θα σας δείξω κάποιες εύκολες διατάσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι μέσα σε 10′. Έχουν σκοπό να σας χαλαρώσουν αφενός μετά την κούραση και το στρες της δουλειάς, καθώς χαλαρώνουν οι μυς και σας χαρίζουν σωματική και πνευματική ηρεμία, και αφετέρου να βελτιώσουν τα επίπεδα της ευλυγισίας σας.
Ο καθένας μας χρειάζεται να διαθέτει ανεπτυγμένα επίπεδα ευλυγισίας για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις καθημερινές κινήσεις αλλά και να νιώθει το σώμα του πιο χαλαρό και όχι τόσο σφιχτό και μαγκωμένο. Ακόμη, όσο μεγαλώνουμε η ευλυγισία μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να τεντώνουμε τα μέλη του σώματός μας, δίνοντας έτσι στους μυς μας την ευκαιρία να ξεδιπλωθούν.

Μπορείτε να κάτσετε στο χαλί του σπιτιού σας ήρεμα και αναπαυτικά για να εκτελέσετε τις διατάσεις με την παρακάτω σειρά που σας δείχνω.

ΆΣΚΗΣΗ 1η. Καθόμαστε με πόδια τεντωμένα και πιάνουμε τα δάχτυλά μας για να τεντώσουν καλά οι δικέφαλοι αλλά και η μέση. Παραμένουμε σε αυτή την θέση για 15″. Επαναλαμβάνετε αν θέλετε.

1

ΆΣΚΗΣΗ 2η. Ενώνουμε τα πόδια μας έτσι ώστε να ενωθούν οι πατούσες μεταξύ τους και πιέζουμε ελαφρά με τους αγκώνες μας τα γόνατά μας προς τα κάτω για να κάνουμε διάταση στους ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΥΣ.

2α

ΆΣΚΗΣΗ 3η. Στάση παιδιού ή αλλιώς εμβρυακή στάση. Η καλύτερη διάταση για τους μύες της πλάτης και της μέσης. Η ανακούφιση που θα νιώσετε είναι μεγάλη. Μπορείτε να μείνετε για 15″-20″ και να την επαναλάβετε αν θέλετε.

3α

ΆΣΚΗΣΗ 4η. Στάση κόμπρας. Μπορείτε να την κάνετε αμέσως μετά από την εμβρυακή στάση που έδειξα προηγουμένως,  γιατί και αυτή η διάταση ανακουφίζει τη μέση απλά θα κρατηθείτε λιγότερο σε χρόνο πχ. 10″.

4

 

ΆΣΚΗΣΗ 5η. Σε θέση οκλαδόν, ανυψώνουμε το αριστερό μας χέρι πάνω από το κεφάλι και πέφτουμε ελαφρώς προς την δεξιά πλευρά και παραμένουμε σταθεροί για 10″-15″. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και από την άλλη πλευρά.

5

ΆΣΚΗΣΗ 6η. Πάλι σε θέση οκλαδόν, χαλαρώνουμε εντελώς όλο τον κορμό μας και τεντώνουμε τα χέρια μας προς τα επάνω μπλέκοντας τα δάχτυλά μας μεταξύ τους. Μπορούμε να κρατήσουμε την διάταση αυτή για 10″-15″.

6

Και κάτι ακόμη… Να έχετε υπόψη σας ότι μετά από αυτές τις διατάσεις πετυχαίνετε καλύτερη κυκλοφορία, αφού η παροχή αίματος στους μυς είναι μεγαλύτερη μετά το streching.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε στείλτε μου mail στο [email protected]
Περιμένω…

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Μάνο Βροντζάκη, πατήστε εδώ

Σχετικά άρθρα:

Ασκήσεις για τη σωστή στάση του σώματος, από τον Μάνο Βροντζάκη

Made In Brazil !!! Το πιο HOT σημείο του γυναικείου σώματος, από τον Μάνο Βροντζάκη

You may also like