Ημέρα της Μαγείας των Φυτών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Family-gardening-thumbΟ μαγευτικός κόσμος των φυτών θα προβληθεί δημόσια κατά τη διάρκεια της δεύτερης Διεθνούς “Ημέρας της Μαγείας των Φυτών” που διοργανώνεται από αύριο , 18 Μαΐου 2013, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Επιστημών των Φυτών (European Plant Science Organisation-EPSO, Brussels και του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τα Φυτά (Global Plant Council).

Με την συντονισμένη αυτή εκδήλωση, θα ‘φυτευτούν’ εικονικοί και συνεχώς βλαστάνοντες σπόροι στην συλλογική συνείδηση του Παγκόσμιου Κοινού ώστε να γίνει κατανοητή η ιδιαίτερη σημαντικότητα των επιστημών των φυτών για το τωρινό και μελλοντικό κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό τοπίο.

 

Η “Ημέρα της Μαγείας των Φυτών” έχει ήδη υιοθετηθεί από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 640 επιστημονικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια, βοτανικοί κήποι και μουσεία, μαζί με αγρότες και εταιρίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα διοργανώσουν στο χώρο τους περί τις 1000 ποικίλες εκδηλώσεις βασισμένες στον κόσμο των φυτών. Οι εκδηλώσεις αυτές θα φιλοξενήσουν κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

 

FoPD-web-displayΤο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμετέχοντας στην παραπάνω διεθνή πρωτοβουλία, μας προσκαλεί να λάβουμε μέρος στις σχετικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στον χώρο του.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα επισκεφτείτε το http://www.aua.gr

You may also like