Η βανίλια και τα μυστικά της

Η ανθρωπότητα είναι παραδομένη, αιώνες τώρα, στη γοητεία της βανίλιας, η οποία όπως φαίνεται δεν είναι χρήσιμη μόνο για κέικ!

*Κόβει την όρεξη

Πάρε μια μυρωδιά από εκχύλισμα βανίλιας ακριβώς πριν από οποιοδήποτε απολαυστικό γεύμα καιμπορεί να φας λιγότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή το απολαυστικά πλούσιο άρωμα της βανίλιας, μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό σου ώστε να σκεφτεί ότι έχεις φάει περισσότερο από ότι στην πραγματικότητα.

“Αν μυρίσεις ένα υπέροχο άρωμα, πριν γευθείς κάτι που ποθείς θα χάσεις την αισθητική συγκίνηση νωρίτερα”, εξηγεί ο Alan Hirsch, ιδρυτής του “Κέντρου έρευνας και θεραπείας της όσφρησης και γεύσης”.“Αυτό κάνει το σώμα σου να αισθανθεί πλήρες νωρίτερα και έτσι τρως λιγότερο”.

*Άρωμα σπιτιού

Διώξε τις δυσοσμίες του σπιτιού σου (και ίσως ακόμη και κάποια μικρόβια) χωρίς χημικές ουσίες – με βανίλια! Η βανίλια όχι μόνο δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει και ως αντιβακτηριακό. Μπορείς να κατασκευάσεις το δικό σου μη-τοξικό αποσμητικό σπρέι , προσθέτοντας μερικές σταγόνες από αγνό αιθέριο έλαιο βανίλιας (κατά προτίμηση βιολογικό) σε μερικά φλιτζάνια νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, λέει η Alexandra Zissu, συ-συγγραφέας του “Planet Home”. Ψέκασέ το στα βρώμικα σημεία του σπιτιού σου και κάνε το χώρο σου να μυρίζει “γλυκά”!

*Ενυδάτωση επιδερμίδας

Η βανίλια αποτελεί έναν ισχυρό προστάτη της επιδερμίδας σου, χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες της, οι οποίες καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, λέει η Elizabeth TenHouten, συγγραφέας του “Cooking Well: Beautiful Skin.”. “Μπορεί επίσης να βοηθήσει την πρόληψη της φθοράς από περιβαλλοντικούς ρύπους και τοξίνες”, προσθέτει.

Δοκίμασε το αναζωογονητικό scrub της: Στύψε 1 λεμόνι σε ένα μπολ. Άνοιξε με μαχαίρι 5 “φασόλια” βανίλιας κατά μήκος και ξύσε προς τα έξω τους σπόρους με ένα κουτάλι. Πρόσθεσε τους σπόρους της βανίλιας, 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, και 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου βανίλιας στο χυμό του λεμονιού και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε το scrub στο πρόσωπό σου (αποφεύγοντας τα μάτια) και κάνε μασάζ σε για λίγα λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και στη συνέχεια με κρύο.

*Υγιές εντομοαπωθητικό σπρέι

Πες “sayonara” στο σπρέι κουνουπιών με την έντονη μυρωδιά – η βανίλια είναι το καινούριο σου όπλο! «Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην απώθηση των κουνουπιών, διότι δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά», λέει η Sara Snow, συγγραφέας του “Sara Snow’s Fresh Living”. Συνδύασε 2 μέρη από εκχύλισμα βανίλιας και 2 μέρη νερού σε ένα μικρό μπουκάλι σπρέι και ψέκασε επάνω στο εκτεθειμένο δέρμα σου. Αντίο, τσιμπήματα!

Πηγή: http://www.missbloom.gr

You may also like