Η Βασιλική “ταξίδεψε στην Ιστορία” με το Cosmote History

Η Βασιλική είναι η κόρη της συνεργάτιδας μας, Χάρις Μακράκου και είχε τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθεί στην αρχαία Αθήνα και να μάθει πράγματα που -σίγουρα εμείς τα έχουμε ξεχάσει από το σχολείο- μόνο με όμορφους περιπάτους κι ενδιαφέρουσες αφηγήσεις μπορείς να απολαύσεις.

Μέσα στον Ιούνιο 100 οικογένειες,  συνδρομητές του COSMOTE TV και με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, γράφοντας «ΑΘΗΝΑ» ή «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», κέρδισαν στον διαγωνισμό και πέρασαν μια μέρα με μοναδικές δράσεις, σε μουσεία και ιστορικούς χώρους.

Τι έγινε ακριβώς; Στις 22 Ιουνίου, ξενάγησαν τα παιδιά – και τους συνοδούς – στους χώρους της Αρχαίας Αγοράς, στο Ναό του Ηφαίστου και τη Ρωμαϊκή Αγορά, όπου και μέσα από διαδραστικό παιχνίδι τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του Θησέα και του Μινώταυρου αλλά και με παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδικά εκείνη την εποχή π.χ. σβούρα. Νομίζω αυτό ήταν που εντυπωσίασε και τα παιδιά, να βλέπουν δηλαδή ότι τα παιδιά που ζούσαν αιώνες πριν σε αυτό τον τόπο, είχαν παρόμοια παιχνίδια και ενδιαφέροντα.

 Η Βασιλική είχε ενθουσιαστεί με τα μεγέθη των κτισμάτων, τις λεπτομέρειες αλλά και το παιχνίδι.  Η Χάρις μου εμπιστεύτηκε ότι “ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα να αισθάνεσαι “επισκέπτης” σε χώρους που βλέπεις και προσπερνάς καθημερινά και να νιώθεις την αύρα της Αρχαίας Αθήνας”.

“Η οργάνωση ήταν τέλεια και οι υπεύθυνοι προσπάθησαν και τα κατάφεραν να καλλιεργήσουν μια σχέση ανάμεσα στα παιδιά, την πόλη και την ιστορία. Μας συνόδευαν ιστορικοί, αρχαιολόγοι και παιδαγωγοί που ήξεραν πως να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών ακροατών.”

 Στο τέλος της ξενάγησης οι οικογένειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί  “το ταξίδι στην Ιστορία” με τον καλύτερο τρόπο, απόλαυσαν δροσερά αναψυκτικά και λιχουδιές, παρέλαβαν αναμνηστικές φωτογραφίες και πήραν φεύγοντας ένα μικρό δωράκι για να θυμούνται αυτή τη μοναδική εμπειρία… με το Cosmote History!

Στην Αθήνα, οι  υπόλοιποι νικητές του διαγωνισμού επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,  το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Μουσείο του ΗΣΑΠ, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, αλλά και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, οι οικογένειες ξεναγήθηκαν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Κινηματογράφου.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη πρωτοβουλία του COSMOTE TV, που σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών μας!

 

You may also like