Η Βικτώρια Χίσλοπ “κινεί” Το Νήμα

Η Βικτώρια Χίσλοπ μας έχει αποδείξει ότι είναι γεννημένη συγγραφέας. Η πένα της έχει μαγέψει τους απανταχού λάτρεις της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, αλλά και της καλής γραφής.

Στο νέο της λογοτεχνικό δημιούργημα Το Νήμα επιχειρεί να αφηγηθεί μια ιστορία αγάπης και πίστης που γεννιέται και επιζεί μετά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων, ενώ πλέκει το εγκώμιο της ζωής μέσα από τις δυσκολίες της, αφιερώνοντας πολλές σελίδες στις επιτυχημένες περιγραφές τοπίων, εικόνων αλλά και των πολυσχιδών χαρακτήρων των ηρώων της.

Μπορεί πολλοί δρόμοι και τόποι να αποτελούν αποκύημα της φαντασίας της συγγραφέως, ωστόσο τα ιστορικά περιστατικά που αναλύει είναι αληθινά και ο απόηχός τους επιζεί στην Ελλάδα έως και σήμερα.

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Θεσσαλονίκη 1917: Την ώρα που γεννιέται ο Δημήτρης Κομνηνός, μια πυρκαγιά σαρώνει την ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι ζουν πλάι-πλάι. Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων που θα αλλάξουν για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης, καθώς ο πόλεμος, ο φόβος και οι διωγμοί αρχίζουν να διχάζουν τους κατοίκους της. Πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα διαφεύγει στην Ελλάδα, όταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Έχοντας χάσει τη μητέρα της μέσα στο πανδαιμόνιο της φυγής, βρίσκεται μόνη της πάνω στο πλοίο προς έναν άγνωστο προορισμό. Από εκείνη τη μέρα, οι ζωές του Δημήτρη και της Κατερίνας πλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους αλλά και με την ιστορία της ίδιας της Θεσσαλονίκης.

You may also like