Η γυναίκα και το βέλο!

99n/12/huty/13315/03Δεν μου αρέσει να μιλάω σαν κάτι ηλικιωμένες κύριες που μονολογούν συνεχώς για το γεγονός, ότι παλαιότερα όλα ήταν πολύ καλύτερα, κυρίως γιατί δεν έχω και ιδέα πως ακριβώς ήταν τα παλιά χρόνια…
Αλλά σε ότι αφορά πολλά και διάφορα θέματα αν ψάξεις το παρελθόν θα ανακαλύψεις πως ήταν παλιά μέσα από στοιχεία και εικόνες, τότε έχεις το προνόμιο να κρίνεις μόνος σου. Η μόδα του παρελθόντος για παράδειγμα ταιριάζει πιο πολύ στη δική μου φιλοσοφία και στο δικό μου ύφος και ναι, κατά τη δική μου γνώμη ήταν πιο ενδιαφέρουσα.

Τότε, πριν αρκετές δεκαετίες, η μόδα είχε μία αρχοντιά που στη εποχή μας δεν τη βρίσκεις πολύ εύκολα. Κάπως έτσι πρόεκυψε και η ιδέα να ασχοληθούμε αυτή τη φορά με το θέμα “πέπλα”! Καθώς το καλοκαίρι είναι η κατ’ εξοχήν εποχή του γάμου και τότε είναι πλέον η μοναδική περίπτωση όπου οι γυναίκες φορούν πέπλα, σκεφτήκαμε να σας δείξουμε φωτογραφίες γυναικών που ήξεραν πώς να τα βάζουν στην καθημερινότητα τους, και να τα τιμούν χωρίς να δείχνουν επίσημα ή πένθιμα.

00f/17/koal/14562/23
Το διάφανο του βέλου κρύβει ένα μυστήριο που το κάνει να δείχνει αθώο όταν πρόκειται για τον σκοπό της ανταλλαγής όρκων, αλλά δεν είναι η μόνη περίπτωση στην οποία μπορεί να φορεθεί και να περιβάλλει μία γυναίκα με την αύρα του. Στο παρελθόν , τα καπέλα συνήθιζαν να είναι «γαρνιρισμένα» με μία στρώση από πέπλο που τα έκανε πιο κομψά και πιο ιδιαίτερα. Μία παρόμοια σειρά παρουσίασε στην συλλογή του για την άνοιξη του 2012 η Jil Sander, προφανώς εμπνευσμένη από το γκλάμουρους παρελθόν!

a_4x-vertical (5)

Ο σκοπός εκείνων των καπέλων ήταν σαφής: προορίζονταν για να φορεθούν παντού, από ψώνια στην πόλη μέχρι σε δείπνα , και ήταν ένα λαμπερό αξεσουάρ στην καθημερινή γκαρνταρόμπα. Στη μεγάλη οθόνη, τα τίμησαν και με το παραπάνω οι αληθινές σταρ του κινηματογράφου και της μόδας όπως η Marlene Dietrich και η Gloria Swanson προσθέτοντας ακόμα πιο πολύ μυστήριο και σεξαπίλ στην εικόνα τους.
Αν μια στάρλετ ήθελε να “παίξει” με την αθωότητά της, μπορούσε να φορέσει ένα sparkly λευκό κάλυμμα στο κεφάλι της, όπως η Vivian Leigh στο «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Huty1780742

Στη πιο σύγχρονη εποχή , ντίβες όπως η Madonna και η Joan Collins χρησιμοποίησαν πέπλα για να προσθέσουν ακόμα περισσότερη ένταση στη επιβλητική παρουσία τους. Αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα κάθε φορά που μία γυναίκα φοράει βέλο σε ταινία παλιά ή πρόσφατη, καθηλώνει και τραβά το βλέμμα πάνω της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι το βλέμμα της δεν είναι ποτέ ξεκάθαρο πίσω από αυτό το μικρό κομμάτι ύφασμα.

T710370_23

You may also like