Η γυναικεία φιλία: οι Φίλες μου!

a2305fd97ae1806a634ff03e0e4aeb05Την προηγουμένη εβδομάδα βρεθήκαμε για να χαιρετήσουμε τη φίλη μας τη Μανώλια που μετακόμισε στο Μιλάνο και σε συνδυασμό με μία συζήτηση που είχα με έκαναν να σκεφτώ το θέμα «γυναικεία φιλία». Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πραγματικά.  Δεν τους αδικώ, δεν είναι ιδανικά πάντα τα πράγματα ανάμεσα στις γυναίκες. Αλλά σε ότι αφόρα στη δική μου περίπτωση νομίζω ότι είμαι από τους πιο τυχερούς ανθρώπους του κόσμου!

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει να έχετε φίλες, που όχι μόνο να τις αγαπάτε αλλά κάθε φορά που να πάτε να τις συναντήσετε να είναι τόσο μεγάλη η χαρά σας σαν να πρόκειται να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας. Είναι πραγματικά πολύ περίεργο συναίσθημα, να μιλάς για τις φίλες σου και να λάμπει το πρόσωπο σου. Να τις συναντάς και να βλέπεις την χαρά και στο δικό τους πρόσωπο. Είναι πραγματικά μία ευλογία να είσαι ανάμεσα σε τόσους υπέροχους ανθρώπους, η καθεμία μοναδική και ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο.

Είναι τόσο όμορφο να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που νιώθεις την αγάπη τους και να την εισπράττεις σε κάθε τους κίνηση. Τώρα αν την ανταποδίδεις…. εκείνες το ξέρουν. Αλλά πραγματικά η γυναικεία φιλία δεν είναι απλά εφικτή, είναι αναγκαία! Στη συγκεκριμένη τρελόκοριτσοπαρέα είμαστε πολλές. Έκτος από το ότι όλες έχουμε κοινά πράγματα και ανθρώπους που αγαπάμε, πολύ εύκολα και γρήγορα αγαπήσαμε η μία την άλλη.

Οι ηλικίες μας και τα επαγγέλματα μας, ποικίλουν, αλλά δεν μας εμπόδισαν σε τίποτα να είμαστε φίλες, πραγματικές και ουσιαστικές, και να νοιαζόμαστε η μία την άλλη χωρίς να υπάρχουν ζήλιες και μικρότητες μεταξύ μας. Νομίζω ότι αν κάποιος μας παρακολουθούσε, δεν θα πίστευε ότι πραγματικά συμβαίνει.

Το μόνο που χρειάζεται σε κάθε φιλία, είναι αγάπη, ειλικρίνεια και σεβασμός. Αν τα έχετε όλα αυτά και έχετε αφαίρεσει από μέσα σας την κακία και την ζήλια τότε μπορείτε να έχετε μια πραγματικά ευτυχισμένη και υπέροχη σχέση με τους φίλους σας. Αλήθεια, πιστέψτε με, δεν συγκρίνεται με τίποτα… Η αγάπη που νιώθεις για την οικογένεια σου δεν θα πρέπει να είναι διαφορετική από εκείνη που νιώθεις για τους φίλους σου και εκείνοι, οικογένεια σου είναι, και μάλιστα εσείς την επιλέξατε!

4ae2ae68c5bef31e68bf6e6749fd942bΤα αγαπημένα μου κορίτσια λοιπόν είναι:

* η Νίκη μου που χωρίς εκείνη πολλά- πολλά βράδια δεν θα είχαν ξημερώσει και το ευχαριστώ μου σε εκείνη για όλα της καλά είναι μικρό,

* η Ρενάτα που χωρίς το γλυκό της χαμόγελο και την ύπαρξη της στη ζωή μου δεν ξέρω τη θα είχα γίνει

* η Μαρία που είναι τρελή και για αυτό ακριβώς την αγαπάω

* η Αννίτα που έχει τη γλύκα μικρού παιδιού και τη σκέψη μεγάλου ανθρώπου

Αριάδνη μας, η φωνή της λογικής μαζί με την Έφη που είναι πάντα λογική – τρελή και αγαπησιάρα

Μανώλια μας που αν και  λογική έχει  χιούμορ που «σκοτώνει» και σκέφτεται τα πάντα! *η Δώρα, το προσωπικό μου και παντοτινό δώρο

Δήμητρα μου που είναι μακριά και όμως τόσο κοντά μου, σαν να είναι δίπλα μου πάντα, ένα πλάσμα γεμάτο χαμόγελο και γλύκα για όλο τον πλανήτη

Σοφία που άλλοτε είναι σοφή και άλλες φόρες «το άτομο» ανάλογα την περίσταση, μαζί με την Ελένη μας, άλλη ξενιτεμένη, εδώ να δείτε παιδί μέσα στην ατάκα για όλα και την αγάπη για όλους!

Χριστιάννα που είναι μαμά ενός θεού, και από τους πιο ωραίους ανθρώπους που θα γνωρίσετε πότε, με killer στυλ, είναι πάντα μέσα στη μόδα!

Φραντζέσκα μας, που είναι η δημιουργική της παρέας, φτιάχνει απίστευτα πράγματα, από δέρμα και λατρεύει τις γάτες τις!

Ειρήνη – άλλη μάνα από δω- με τον γιο γόη, 1,5 ετώνκαι ήδη δεν έχει αφήσει καρδιά όρθια, τούτο το κορίτσι μας είναι η φωνή από την Αγγλία, μας λείπει πολύ, αλλά οι ατάκες της και το χιούμορ της μας το ξεπληρώνουν με ένα τρόπο!

Εύα από τα πλάσματα που πιο γλυκά δεν έχετε γνωρίσει και αν δεν με πιστεύετε, να ψάξτε να την ακούσετε στο Street Radio που κάνει εκπομπή, όπως και η Έφη μας!!

49181a8899e35b610e9fbb2db86102fc*για το τέλος και καθόλου τυχαία άφησα την Ελευθερία μας, είναι συμβολικό το όνομα της, με την ευχή να γίνει η τρέλα της ,η καλοσύνη της και το όνομα της, πραγματικότητα!

Αν λοιπόν όλες εμείς καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε μέσα στη αγάπη, φανταστείτε πόσο μοναδική μπορεί να είναι η γυναικεία φιλία και τι μπορεί να καταφέρει!

 

You may also like