Η διάθεση στη Θεσσαλονίκη είναι πάντα γιορτινή

Τα λαμπάκια άναψαν, η πόλη φοράει τα γιορτινά της κι απ’ όπου κι αν περάσεις ακούγονται Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ( Αποθήκη Α’, Λιμάνι). Εκεί οι φίλοι της έβδομης τέχνης θα μπορούν να αποκτήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές βιβλία κι αντικείμενα, ώστε να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους, καθώς και ποικιλία συλλεκτικών αντικειμένων. Επίσης θα μπορούν να αποκτήσουν εκδόσεις κι αναμνηστικά αντικείμενα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Φυσικά είναι ευκαιρία για να βρείτε ένα ξεχωριστό δώρο για τους σινεφίλ φίλους και συγγενείς σας, οπότε… προλαβαίνετε μέχρι την Κυριακή!

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου ξεκινάει η παράσταση «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η δημοφιλής κωμωδία του Μολιέρου παίρνει ζωή στη σκηνή με το Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του φιλάργυρου Αργκάν, του οποίου η εμμονή με τις ασθένειες θα τον μπλέξει σε περιπέτειες, καθώς ο περίγυρός του θα εκμεταλλευτεί αυτήν του την εμμονή. Ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί κι η θεατρική βραδιά αναμένεται άκρως διασκεδαστική! Η παράσταση θα διεξαχθεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και οι προπωλήσεις των εισιτηρίων γίνεται στα ταμεία του ΚΘΒΕ και στα καταστήματα Public της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24 και Εμπορικό Mediterranean Cosmos).


Αν πάλι προτιμήσετε να περάσετε μελωδικά το Σαββατόβραδό σας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη σας περιμένει στο Black is… Alive (26ης Οκτωβρίου 58) για να σας καθηλώσει με τη μοναδική της ερμηνεία. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια θα γεμίσει το χώρο με κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και με πλήθος τραγουδιών από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή, αποδεικνύοντας πως αν έχει κάποιος ταλέντο, μπορεί να πειραματιστεί με απίστευτα αποτελέσματα. Για λεπτομέρειες κρατήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 2310-522940.

Το Thessaloniki Food Festival συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη του πορεία με πλήθος δράσεων. Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου οι μικροί μας φίλοι μπορούν να εξωτερικεύσουν τη δημιουργικότητά τους… μαγειρεύοντας! Υπό την καθοδήγηση ειδικών μέσω ένος διαδραστικού προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους γεύσεις και διόλου απίθανο να μας καταπλήξουν! Για πληροφορίες όσον αφορά τη συμμετοχή (αφορά παιδιά Δημοτικού) μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα εξής νούμερα: 2310-878211, 2310-878213 και 2310-878214 .

 
Την Κυριακή, επίσης, ολοκληρώνεται η «Χριστουγεννιάτικη Έκθεση» την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος «Οικογένεια και Παιδί» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρο Στρατού 2Α). Εκεί ζαχαροπλάστες θα σας παρουσιάσουν μία ποικιλία Χριστουγεννιάτικών γλυκών από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, ενώ επίσης θα μπορείτε να αποκτήσετε και μοναδικά χειροτεχνήματα, όπως παιχνίδια, κοσμήματα, ακόμα και σαπούνια, ενώ παράλληλα διοργανώνονται δραστηριότητες για τα παιδιά. Η έκθεση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης ώστε αυτά να μοιραστούν σε άπορες οικογένειες κι επίσης μπορείτε να φέρετε εσείς οι ίδιοι ρούχα, τρόφιμα ή κουβέρτες για να ενισχύσετε το έργο του Συλλόγου.

Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή όπου πρέπει να θυμόμαστε πως μόνο με το χαμόγελο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Πόσο μάλλον όταν φροντίζουμε παράλληλα να χαρίζουμε χαμόγελα σε όσους το έχουν ανάγκη. Οπότε… χαμογελάτε και θα περάσετε σίγουρα όμορφα ό,τι κι αν κάνετε! Μέχρι το επόμενο διαδικτυακό ραντεβού μας, σας εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα!

You may also like